עדי, קקדו בעל ציצית צהובה, נרכש מחנות החיות של יניב. בעת קנייתו ביוני 2016 נאמר לי שגילו בין חמש לבין עשר שנים.
עדי הלך לעולמו ביום 11/10/19. פטירתו הייתה מפתיעה לחלוטין, ולא היה לה כל סימן מוקדם. הוא נראה כל הזמן בריא לחלוטין וחזק. מריה, המטפלת הסיעודית של אמא, התקשרה אלי והזעיקה אותי. כשהגעתי ראיתי את עדי מוטל ללא רוח חיים. מריה סיפרה שחמש דקות לפני שהתקשרה אלי עוד היה מצבו רגיל, וכאשר התקשרה כבר לא היו בו חיים. סיבת מותו היא תעלומה. התקשרתי אל הווטרינרית ד"ר סבינה (שאינה עוסקת בבעלי כנף) כדי לשאול אותה על שירותי קבורה, והיא העלתה אפשרות שעדי הורעל ממשהו מתכתי. אבל אנו דאגנו לכך שלא יימצא בבית כל כלי בישול המצופה טפלון או ציפוי דומה.
עדי הובא לקבורה באמצעות חברת "גולדוג". משיקולי עלות נאלצתי להסתפק בקבורה ללא ציון זיכרון.
אהבתי את עדי אהבה גדולה. גם מריה, שהתלוננה ללא הרף על הטרחה והבעיות שהוא גורם לה, אהבה אותו מאד. עדי היה קשור בראש ובראשונה למריה, ואני הייתי השני בתור. נוכחותו סיפקה מרגוע לאמא, למרות שלא יצרה קשר ישיר עמו.
עדי היה ציפור בעל נפש ורגשות מפותחים. הוא נהג לרקוד. הוא נהג להתרפק אלינו. הוא הבין דברים שאמרנו לו. הוא אהב להתלוות אלי כשהתהלכתי בדירה לצורך כל מיני מטלות, יושב על ידי או על כתפי. כשהיה נרגש ביטא זאת בזקיפת הציצית הצהובה שעל ראשו, ו/או בנענועים נמרצים של צווארו. רגעי התרגשותו העזים ביותר היו הרגעים שבהם מריה נכנסה לדירה עם שובה לאחר היעדרות לרגל חופשת מולדת.