לצורך בנית תיבת הקינון (במקרה שלנו לקוקטיילים) דרוש לוח סנדוויץ' בעובי 8 מ"מ ולוח נוסף בעובי 17 מ"מ.
יש צורך להכין מראש את המרכיבים האלה:
יש צורך להכין מראש את המרכיבים האלה:
- לוחות עץ סנדביץ' בעובי 17 מ"מ ועובי 8 מ"מ במידות 30X30 ס"מ.
- שלוש לוחות סנדוויץ'' בעובי 8 מ"מ במידות 31.6X35 ס"מ.
- לוח סנדוויץ'' בעובי 8 מ"מ במידות 30X35 ס"מ.
- לוח סנדוויץ'' בעובי 8 מ"מ במידות 31.6X31.6 ס"מ.
- דיבל עץ 8 מ"מ באורך 1 מטר (צריך רק כ-15 ס"מ, השאר למוטות עמידה או תאים נוספים).
- שארית רשת תוכים (רצוי מגולוון בגודל 10X35 ס"מ).
- צירים קטנים.
הכלים שנשתמש בהם:
- פטיש
- אקדח סיכות עם סיכות 14 מ"מ
- דבק פלסטי לבן ( כמו לביה"ס)
- כוס קידוח או מסור אנכי (ג'קסון)
- מקדח 8 מ"מ לעץ
- משור עגול
- שופין עץ
- קופסת שימורים ריקה (זיתים, מלפפון חמוץ וכו')
אופן הכנה (הערכת זמן כשעתיים):
- מסמנים את מרכז הלוח שעוביו 17 מ"מ.
- במרכז זה לוקחים את קופסת השימורים ומסמנים עיגול.
- בעזרת המסור העגול (מכוונים לעומק חיתוך של כ-8 מ"מ), כאשר מרכז המסור במרכז הלוח חורצים את המעגל בחיתוכים אלכסוניים עד קבלת מעגל מלא בחריצים.
- ניתן בעדינות לסובב את המסור כדי לקבל משטח אחיד.
- לאחר כמה חיתוכים מתחיל להתקבל שקע יפה
- בעזרת שופין שורטים את המשטח כדי לגרום לחספוס, במטרה למנוע בעיות רגליים לגוזלים.
- מחברים את הדפנות (סעיפים 2 ו-3) לבסיס (סעיף 1) עם הדבק למרוח שכבה דקה.
ומקבעים עם אקדח הסיכות, ברוב המקרים לא יעברו לגמרי את העץ, לכן נעזרים בפטיש להחדרה מלאה של הסיכות.
- באחד הדפנות קודחים קדח בקוטר כ- 60 מ"מ, בצידו העליון אך לא במרכז, אני בחרתי בצד שמאל.
מתחתיו במרחק של כ-40 מ"מ, קודחים קדח בקוטר 8 מ"מ.
את דיבל העץ מקצרים לאורך של כ- 15 ס"מ, שישמש כמוט עמידה פנימי וחיצוני.
- בחלקו הפנימי על הדופן הקרובה לקדח מחברים שארית רשת כלובים ברוחב של כ-10 ס"מ לכול האורך.
- מחברים את הצירים לדופן מבחוץ כדי לאפשר פתיחת התיבה, הצצה לתוכה והוצאת גוזלים במקרה הצורך.
- והרי לכם תיבת קינון מוכן לשימוש
- כל מה שנותר לעשות הוא, להביא זוג לעבודה.
בהצלחה ובניה מהנה