שלום וברכה.
ברשותי גוזל סויירה בן שלושה שבועות אתמול החלטתי לשנות את הדייסה לנוטרי בירד A19.
לפני כן, בשבוע וחצי שהוא אצלי היא אכל את דייסת gm breeder אבל הבנתי שיש שני סוגים אחד לתוכי קטנים יותר ואחד לגדולים והביאו לי בטעות את הדייסה לתוכים יותר קטנים.
הוא היה תמיד מתעכב בהאכלה הבאה כי הזפק לא היה מתרוקן תוך 4 שעות כפי שציינו לי.
אחרי 6 שעות (לפעמים יותר) היה מתרוקן .
הלשלשת תקינה משקל בעליה אם כי כל יום רק 5 -7 אחוז אבל היה עירני קופצני מתעניין בסביבה.
אתמול ב-5:00 אחה"צ נתתי ארוחה עם ערבוב של חצי מהישנה וחצי מהחדשה, והזפק התרוקן שוב רק ב-12:30 האכלתי אותו שוב חצי חצי.
היום בבוקר זפק ריק לשלשת נראית תקינה אבל מאז השינוי הגוזל ישן הרבה.
גם בזמן האכלה בבוקר היום הוא היה אוכל ועוצם עיניים.
בקיצור מאז שינוי הדייסה התוכי ישן יותר. עומד על הרגלים פחות. נראה עייף וכולנו יודעים מה זה אומר שתוכי ועוד גוזל ישן הרבה.
האם צריך לקחת אותו לווטרינר?
האם זה תגובה לשינוי דייסה?
אציין שאני דואגת לחום דייסה של 40-42 מעלות.
יש לו אומנת עם חום בין 33-34 לערך.
אני לפני כבדות הנשימה מתאימה לו את החום.
ברשותי גוזל סויירה בן שלושה שבועות אתמול החלטתי לשנות את הדייסה לנוטרי בירד A19.
לפני כן, בשבוע וחצי שהוא אצלי היא אכל את דייסת gm breeder אבל הבנתי שיש שני סוגים אחד לתוכי קטנים יותר ואחד לגדולים והביאו לי בטעות את הדייסה לתוכים יותר קטנים.
הוא היה תמיד מתעכב בהאכלה הבאה כי הזפק לא היה מתרוקן תוך 4 שעות כפי שציינו לי.
אחרי 6 שעות (לפעמים יותר) היה מתרוקן .
הלשלשת תקינה משקל בעליה אם כי כל יום רק 5 -7 אחוז אבל היה עירני קופצני מתעניין בסביבה.
אתמול ב-5:00 אחה"צ נתתי ארוחה עם ערבוב של חצי מהישנה וחצי מהחדשה, והזפק התרוקן שוב רק ב-12:30 האכלתי אותו שוב חצי חצי.
היום בבוקר זפק ריק לשלשת נראית תקינה אבל מאז השינוי הגוזל ישן הרבה.
גם בזמן האכלה בבוקר היום הוא היה אוכל ועוצם עיניים.
בקיצור מאז שינוי הדייסה התוכי ישן יותר. עומד על הרגלים פחות. נראה עייף וכולנו יודעים מה זה אומר שתוכי ועוד גוזל ישן הרבה.
האם צריך לקחת אותו לווטרינר?
האם זה תגובה לשינוי דייסה?
אציין שאני דואגת לחום דייסה של 40-42 מעלות.
יש לו אומנת עם חום בין 33-34 לערך.
אני לפני כבדות הנשימה מתאימה לו את החום.