08-14-2022, 09:01 AM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 08-14-2022, 09:04 AM על ידי רוני.)
יש זכר, אבל למה שהנקבה תצטרך לברוח ממנו?? הוא אפילו עוזר לה בדגירה ובטיפול באפרוחים... (לפחות בהטלה קודמת זה היה ככה.)
אני מכיר את המאמרים האלה על השלווים ואני זוכר שקראתי שריך פתח מילוט, אבל חשבתי שזה רק כשיש סכנות.
אצל השלווים (במיוחד - השליו היפני) לא תמיד קיימת אידיליה בין בני הזוג.
אבל, אם אצל הם חיים בשלום ואם פעם לא מתקוטטים - סבבה.
ובכל זאת, הייתי שם להם תיבת קינון עם פתחי מילוט.
08-14-2022, 09:12 AM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 08-14-2022, 09:43 AM על ידי צבי דגן.)
אתה צודק שלא כדאי להחליף, אבל כדאי להוסיף עוד תיבת קינון.
יתכן שהבקיעות המופחתות נבעו ממבנה תיבת הקינון.
אם הזכר תוקף את הנקבה ואין לה פתחי מילוט, זה יכול לגרום לשבירה או לפחות לסדוק את הביצים ואז לא תהיה לך בקיעה מיטבית.
כרגע ראיתי שהיא הטילה עוד ביצה אבל הפעם במקום אחר (אז שני הביצים לא באותו מקום), יכול להיות שהיא לא מתכוונת לדגור או שהיא החליטה להחליף מקום... בינתיים אני משאיר כל ביצה היכן שהוטלה.
ייתכן שהנקבה לא מרגישה בטוחה בקן הראשון.
לפעמים, דוגרי הקרקע, מטילים במספר קינים או לפחות מכינים קינים אלטרנטיביים למקרה שניסיון הקינון הראשון נכשל עוד בשלביו המוקדמים, מטילה הנקבה ביצה חדשה במקום אחר (לפעמים קוראים לזה "הטלת מילואים").
08-14-2022, 05:46 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 08-14-2022, 05:47 PM על ידי רוני.)
לא הבנתי כלכך... אז היא תטיל את שאר הביצים ביחד עם הביצה הראשונה או השנייה??
אם אני רואה שהיא מתחילה לדגור במקום אחד מהשניים אז להעביר לשם גם את הביצה שלא נמצאת שם?