הפינקית לאחרונה יש דפוס חוזר ואני לא מבינה מה זה
הזנב מתנדנד לצדדים תוך כדי שאוכל עולה לה תוך כדי צלילים מוזרים.
מה זה ?מה קורה לה?
הזנב מתנדנד לצדדים תוך כדי שאוכל עולה לה תוך כדי צלילים מוזרים.
מה זה ?מה קורה לה?
01-28-2021, 11:44 AM
יש תת פורום לציפורי שיר, כדאי שתפתח את האשכול שם.
01-28-2021, 11:58 AM
01-28-2021, 12:04 PM
נדנוד הזנב יכול להצביע על עצירות.
אם את מחזיקה להקת ציפורים, יכול להיות שלא יהיה לך קל לזהות שפינק מסוים אינה עושה את צרכיה בחופשיות כרגיל. הסיבה לעצירות אצל הפינקים היא כמעט תמיד תזונתית - הציפור זקוקה ליותר נוזלים וסיבים. גם תנודות במידות הטמפרטורה יכולות לגרום לבעיה. הסימפטומים כוללים בטן נפוחה, ביב מגורה, והזנב מתנודד מעלה ומטה כשהציפור מתאמצת כדי להפריש גללים. ווטרינר יכול לרשום תרופות מסיסות במים, או תערובת פחם ושמן כבד לקלת המצב.
01-28-2021, 12:57 PM
תזונת הפינק
ככלל אצבע, התפריט צריך להכיל תערובת זרעים לפינקים שצריכים להוות 50% מהמזון. 50% הנותרים היו אוכל טרי מסוגים שונים, זו צריכה להיות תערובת של זרעי דשא, עשבי תיבול, זרעים שמניים ונבטים. מינים שונים של פינק מעדיפים תערובות זרעים מעט שונות. את צריכה לקנות לפי ההרגל של הציפורים שאת מגדלת. הטריק הוא כפול - כדי להבטיח שאת מכסה את הצרכים התזונתיים של כולם, ולוודא שיש בזבוז מינימלי. פינק דרור ג'אווה, למשל, ישאיר את כל הזרעים הקטנים מתערובת הפינקית רגילה במגש המזון שלו ויבחר בחומר הקליף הקשה יותר כמו דגני שיבולת שועל. פינקים בעלי מקור גדול מסתדרים היטב בתערובת זרעי תוכונים. הפינקים מאוד אוהבים לאכול ישירות מהמכבד.
מתכון לתערובת זרעים
אתה יכול להכין תערובת זרעים יבשה ומאוזנת על ידי שילוב המרכיבים הבאים: זרעים קנריים - תערובות זרעים מסחריות רבות לפינקים הן 50% זרעים קנריים. הזרע נקרא על שם הציפור. זהו בסיס חיוני לתמהיל שלך ויכול, למעשה, להוות חצי מהכמות הגדולה. דגנים אחרים וזרעי דשא - אלה צריכים להוות 25% מהתערובת. אתה לא צריך להאכיל מגוון גדול של זרעים אלה, רק שניים או שלושה מהבאים:
פינקים וקנרים נהנים ממגוון זרעים כחלק מהתזונה המאוזנת זרעי עשבי תיבול צריכים להוות 12.5% מתערובת הזרעים. המתאימים כוללים:
יש להגדיל את אחוז זרעי השמן במהלך הרבייה והאכלת הגוזלים. דוחן, קנבוס, כושי לפתית הם למעשה דגנים, באופן שגרתי, אך הם נכללים כאן בשל תכולת השומן הגבוהה שלהם.
כאשר זרעים נובטים הם משנים את ההרכב התזונתי שלהם. כשהם נובטים הם מייצרים אספקה עשירה של חלבונים וויטמינים וחומרים מזינים שחסרים בזרע יבש. קל לייצר את הזרעים המונבטים בבית, ואתה אמור להיות מסוגל למצוא ספק גם אם אין לך חשק להנביט בעצמך. לסוג זה של זרעים לאחר הנביטה יש חיי מדף קצרים גם אם תשמור אותם במקרר, לכן אל תאחסן אותו יותר משלושה ימים. אם אתה רק מנביט או קונה בכמויות קטנות, אתה יכול להגיש אותו כשהוא מוכן ולא צריך לדאוג לבזבוז. רבים מהזרעים ברשימות לעיל מתאימים להנבטה. בקיץ ובסתיו הטבע עושה חלק מהעבודה הקשה עבורכם, ומציע אספקה מוכנה של עשבים שנבטו בטבע. אל תנסו להנביט דגנים, במיוחד שיבולת שועל, מכיוון שאלה יפתחו עובשים במהירות רבה. אחד נוסף שכדאי להימנע ממנו הוא פשתן, שמתדלדל כחלק מתהליך הנביטה.
02-02-2021, 02:49 PM
Pop999,
לאן נעלמת לנו? |
|