הגורמים לרגורציה אצל ציפורים
מדוע ציפורי חיות מחמד פולטות מזון על בעליהן?
זהו תרחיש שמוכר מאוד למגדלי התוכים -
אתם יושבים עם התוכי שלכם ונהנים לבלות יחד, שניכם משחקים, ומבלים ואז, פתאום, התוכי שלך מתחיל לנגח את ראשו בקצב, ולפני שאתה מבחין בזאת, הוא פולט עליך.
תכונה התנהגותית
רגורגציה אצל תוכים מחוברתים אינה בעיה רפואית. זוהי תכונה התנהגותית שבאה לידי ביטוי כאשר התוכי נחשף לסוגים מסוימים של גירויים.
למרות שבעלי התוכים מתקשים להתמודד עם התופעה, חשוב להכיר בסיבות לרגורגיטציה ואת מה שהתוכי שלך באמת מנסה לומר לך כאשר הוא נאלץ להתנהג כך.
הנקודות שלהלן יעזרו להסביר מה יכול לגרום לתוכי שלך לפלוט מזון, ומדוע חברינו הנוצותי מציג התנהגות מוזרה זו.
הדבר הראשון שצריך להבין לגבי הפליטות הוא שהתוכי שלך לא היה עושה את זה אם הוא לא הרגיש בנוח ומאוד קשור אליך.
רגורגציה, כפי שניתן לראות אצל עופות, מדגימה רמה גבוהה של חיבה לבן הזוג או לבן הלהקה.
אם התוכי שלך פולט עליך מזון, סימן שהוא מנסה ליידע אותך שאתה נאהב ומכובד, מוזר ככל שזה נראה. למרות שעבורך זה עלול להיות טרחה לנקות את ה"מתנה" שהתוכי שלך העניקה לך, חשוב לא לכעוס על התוכי שלך על שביצוע את הפעולה הטבעית הזו.
שנית, הרגורגציה יכולה להיות מופעלת על ידי פעולות מסוימות בשמך.
שימו לב לתוכי שלכם ותתחילו לזהות דברים שנראים כמעוררים רגורגציה בחיית המחמד שלכם. זו יכולה להיות מילה או ביטוי מסוים שאתה אומר לתוכי שלך, צעצוע מסוים ששניכם משחקים איתו או משחק שאתה נהנה ממנו, או אפילו משהו פשוט כמו גירוד בגב או בראש.
לתוכים שונים יהיו דברים שונים שמפעילים את הרגורגציה, ולכן הבעלים חייבים לאמוד את האינטראקציות שלהם עם חיות המחמד שלהם על מנת לקבוע אילו סוגים של גירוי מאלצים את התוכי שלהם לרגורגציה.
ברגע שתתחיל לזהות את הדברים שמעוררים את התוכי שלך לפלוט מזון מחדש, אתה יכול לעשות כמיטב יכולתך כדי להימנע מהפליטות האלה אם תרצה בכך על ידי ניסיון לחסל את הטריגרים.
זה לא אומר שעליך להימנע מאינטראקציה עם התוכי שלך - זה אף פעם לא המקרה! במקום זאת, אתה יכול למצוא דרכים שונות לשחק ולהראות חיבה לחיית המחמד שלך שנוטים לא לעורר את התנהגות הרגורגציה.
היה יצירתי, וכמעט בטוח שתהיה דרך שתוכל לצמצם את הפליטות של התוכי שלך מבלי להקריב זמן איכות יקר.
דאגות בריאות פוטנציאליות
פליטת מזון אמתית אינה הקאה. כאמור, פליטת מזון היא תצוגה התנהגותית ולא סימפטום רפואי.
אצל תוכים, החומר המיוצר בזמן פליטת המזון יוצא מהזפק ולא מהקיבה או המעיים. בגלל זה בדרך כלל תהיה לו עקביות עכורה העשויה להיראות "שטופה" ותלווה בכמות קטנה של נוזלים.
אם אתה מודאג מכך שהתוכי שלך למעשה מקיא במקום לפלוט מזון, תתקשר לווטרינר שלך לקביעת פגישה בהקדם האפשרי כדי לשלול כל חשש רפואי.
אם אתה מרגיש שהתוכי שלך ממשיך בהתנהגותו הרגורציונית למרות מרב המאמצים שלך להפחית את הטריגרים של הרגורגיטציה, ייתכן שתרצה לפנות לעזרתו של מומחה מוסמך להתנהגות תוכי או להתייעץ כאן בפורום "תוכיפדיה".
אנשי מקצוע אלה מומחים להבנת ההתנהגות של התוכי ויישום טכניקות לשינוי התנהגות שיכולות לעזור לך ולתוכי שלך להגיע לפשרה מאושרת בכל הנוגע לרגורגיטציה או כל נושא התנהגות אחר.
אם אתה חושד שחיית המחמד שלך חולה, התקשר מיד לווטרינר שלך.
לשאלות הקשורות לבריאות, היוועץ תמיד בווטרינר שלך, שכן הוא ייבדק את התוכי שלך, והטח גם מכיר את ההיסטוריה הבריאותית של התוכי ויכול להציע את ההמלצות הטובות ביותר לחיית המחמד שלך.
קרדיט: the spruce pets
אליסון קלהגן
אליסון הוא סופר עצמאי ובעל ניסיון של למעלה מעשר שנים בעבודה מקצועית עם ציפורים, ומעל 3 שנים כטכנאי וטרינרי.