אם אני לא טועה אני דיי בטוח שראיתי פה באתר פעם אשכול על הצמח רגלת הגינה ניראלי שזה השם ואני זוכר שזה צמח טוב ובריא למאכל אדם ותוכים אם מישהו יכול לתת לי דרכים לשמור על הצמח שיגדל אשמח לעזרה מוסיף תמונה
11-24-2018, 09:40 PM
אתה צודק שרג'ילת הגינה (או רוגלת הגינה) הוא צמח ראוי למאכל.
נכון שהם דומים אבל לא זהים. אני חושב שאתה טועה בזיהוי הצמח הנ"ל. תשווה לצמח הזה:
11-24-2018, 09:51 PM
שים לב שלצמח שאתה מציג בתמונה יש גבעולים (ענפים) מעוצים
איפה תמצא אותו ואיך תגדל אותו?
כדאי לזרוע בהפרשי זמן של שבועיים, כדי שלא כל הצמחים יצמחו יחד. הצמח זקוק לשמש מלאה לפחות בחלק משעות היום אבל יצמחו גם ב"חצי צל" (למשל ליד קיר, מתחת לעץ, במרפסת). הצמח זקוק להשקיה בינונית עד מרובה (בד"כ הם צומחים בגינות נוי עם עודפי מים). כשהצמח יהיה באורך של כ-20 ס"מ, אפשר לגזור ממנו ענפים ולתת לתוכי, הצמח ימשיך ויצמיח ענפים חדשים. אם אינך רוצה להתעסק עם זרעים או שאין לך סבלנות להמתין למשך הגדילה, תוכל לקנות שתילים במשתלות. לפעמים הצמח מוכר כ"פורטולקה" (תרבותית). שלא כרג'ילת הגינה, לא כל סוגי הפרוקטולה ראויים לאכילה. גם העלים האלה ראויים לאכילה אבל בכמויות קטנות משום שהם מכילים מעט חומצה אוקסלית, שבמינונים גדולים היא עלולה להיות רעילה, אך באכילה מעטה לעלים יש יתרונות רבים. ולמרות האמור עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים ולחפש במשתלות את הרוגלה (רג'ילה) הפשוטה והשגרתית שמוצאים אותה גם בגינות נוי. נשמח לקבל דיווח על מידת הצלחתך. בהצלחה
11-24-2018, 10:39 PM
תודה רבה אחפש
|
|