- מדובר בארה כחולת כנף/ארה מרקנה שנמצא אצלנו ארבעה ימים.
- אני יכול להגיד לכם שהיא בת 4 חודשים.
- מטובעת.
- נערכה בדיקת מין.
- המגדל גמל אותה על תערובות פרימיום, אני מתכנן בהמשך לשנות תזונה לכופתיות.
- התוכי האכלת יד אבל לא עולה בכלל על היד ובורחת וממש חששנית.
- רוצה לשנות את זה מאוד ולהגיע לרמה שהיא רוצה להיות על היד ולהגיע לרמת אילוף של תעופה חופשית אבל כמו שאמרתי כרגע את הבסיס אין לה ואפילו גם לצאת מהכלוב היא לא רוצה.
- מה שכן היא אוכלת לי מהיד שאני מביא לה ולא נושכת.
- אשמח לעזרה דחופה.
(12-05-2022, 09:47 PM)אוראל אבוטבול כתב:
12-06-2022, 12:12 PM
12-06-2022, 03:28 PM
צבי היקר תודה רבה על המענה
המגדל אמר לי שהתוכי דורש יחס ותשומת לב יותר ככ שאלתי אותו עם התוכי הוא מקולקל אמר לי בשום פנים ואופן לא היא צריכה יותר עבודה ותשומת לב ולאט לאט יחזור לה האמון בבני אדם לקחתי על עצמי את זה והחלטתי לגדל אותה באהבה אין סופית יצא לי בעבר לגדל גאקו מגיל שבועים אבל בסוף ברח לי זה ממש שונה מתוכי לא גמול לתוכי גמול כרגע היא חששנית מאוד מאוד שאפילו לצאת מהכלוב היא לא רוצה היא כן אוכלת לי מהיד היא כן מניחה רגל על היד שמימנו היא אוכלת אבל עדיין לא עולה נותנת ללטף אותה בראש וטיפה בכנפיים וברגליים קצת בבטן היא ישר צועקת… מכיר פתרון לדבר הזה?
אם זה מה שהוא אמר, סימן שהמגדל ידע שהתוכי שלו אינו מחוברת ברמה מספיקה.
לגבי החששות של התוכי לצאת מהכלוב, תנסה להאכיל אותו מהיד שלך ובכל יום/יומיים, תרחיק את היד עד שתגיע אל פתח הכלוב. לאחר שהוא ימשיך לאכול כשהיד שלך נמצאת בפתח הכלוב, תנסה שוב להרחיק את היד כך שהתוכי יאלץ לעמוד בפתח הכלוב ולאכול. תנסה לצלם את כל השלבים האלה ואז - נמשיך מכאן. במקביל, תקדיש לו יותר תשומת לב, תוציא ותו מהכלוב (לא בכוח), כדי שיתרגל אליך וגם שיתרגל לשהות מחוץ לכלוב. ניסית כבר את מה שכתוב במאמר הזה: תרגיל "מטרה- Target", אימונים יומיים וצ'ופרים? |
|