למה האבוקדו כל כך רעיל לתוכים?
באבוקדו קיים חומר בשם גליקוזיד לבבי שנקרא פרסין, שנמצא בכל חלקי הצמח של האבוקדו, אם אתה מגדל את צמח האבוקדו, תרחיק אותו מהתוכי שלך.
הפרסין הוא סוג של תרכובות אורגניות שמגדילות את כוח התפוקה של הלב ומפחיתים את קצב ההתכווצויות על ידי "משחק" ביחסים של מלחי האשלגן. משתמשים בו ברפואה, בריכוזים קטנים, כדי לטפל באי ספיקת לב ולפרעות שונות קצב לב.
הריכוז שנמצא באבוקדו הוא גבוה מידי ביחס ללב של התוכים ולכן הוא עלול לפגוע בו, לגרום לו להתקף לב ולמוות.
הג'אקו והקוקטיל הם רגישים יותר מאשר תוכים אחרים ללא כל קשר לגודלם, לעומתם האמזונס הרבה פחות רגישים ואפילו עמידים בפני הרעילות של הפרסין ולמרות זאת אסור לתת לו לאכול אבוקדו.
ישנם זני אבוקדו שהם יותר רעילים ויש - פחות, הרעילות תלויה גם במידת הבשלות של הפרי.
לסיכום:
תרחיק את האבוקדו מהתוכי שלך ואם אכלת (אתה או בני המשפחה) אבוקדו, תדאג לאסוף את כל השאריות.
הפרסין הוא סוג של תרכובות אורגניות שמגדילות את כוח התפוקה של הלב ומפחיתים את קצב ההתכווצויות על ידי "משחק" ביחסים של מלחי האשלגן. משתמשים בו ברפואה, בריכוזים קטנים, כדי לטפל באי ספיקת לב ולפרעות שונות קצב לב.
הריכוז שנמצא באבוקדו הוא גבוה מידי ביחס ללב של התוכים ולכן הוא עלול לפגוע בו, לגרום לו להתקף לב ולמוות.
הג'אקו והקוקטיל הם רגישים יותר מאשר תוכים אחרים ללא כל קשר לגודלם, לעומתם האמזונס הרבה פחות רגישים ואפילו עמידים בפני הרעילות של הפרסין ולמרות זאת אסור לתת לו לאכול אבוקדו.
ישנם זני אבוקדו שהם יותר רעילים ויש - פחות, הרעילות תלויה גם במידת הבשלות של הפרי.
לסיכום:
תרחיק את האבוקדו מהתוכי שלך ואם אכלת (אתה או בני המשפחה) אבוקדו, תדאג לאסוף את כל השאריות.