פורום תוכיפדיה
התוכי מת - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: התוכי מת (/showthread.php?tid=4839)

עמודים: 1 2

התוכי מת - יוסף !!! - 02-28-2025

לצערי התוכי הגרינציק שלי מת כרגע ללא שום סיבה!  עָצוּב
אני הייתי בפנימייה ובגלל החורף אז המשפחה שמה אוכל ומים פעם ביומיים כמובן בכמות מספיקה.
וביום שלישי שמו לו והתנהג רגיל וביום חמישי בערב באו להשים לו וגילו שהוא מת ומשום מה מת במקום שהוא לרוב יושן בו 
לפעמיים בתוך הערסל לפעמיים נתלה בין הסורגים של הכלוב לבין הערסל כי רוצה חושך 
שם הוא מת תלוי על הסורגים רגל אחת בתוך הסורגים רגל אחד בחוץ לפי איך ששמעתי. אני עדיין לו ראיתי אותו ואני לא מסוגל לראות אבל אני רוצה לדעת איך זה קרה?
אשלך תמונות מאוחר יותר שאולי אחד מבני המשפחה ישלח כי אני לא יכול לראותה מצער אותי
אני אשמח לדעת איך עובר טיפול וטרינרי שבודקים איך הוא מת.
תודה

זה ממש כואב ומצער ואני לא יודע איך לצאת מזה.
ומה עושים אם תוכי מת ככה זורקים?

RE: התוכי מת - רוני - 02-28-2025

(02-28-2025, 12:05 AM)יוסף !!! כתב: לצערי התוכי הגרינציק שלי מת כרגע ללא שום סיבה!  עָצוּב  אני מאוד מצטער לשמוע, זה קשה וכואב...
אני הייתי בפנימייה ובגלל החורף אז המשפחה שמה אוכל ומים פעם ביומיים כמובן בכמות מספיקה.
וביום שלישי שמו לו והתנהג רגיל וביום חמישי בערב באו להשים לו וגילו שהוא מת ומשום מה מת במקום שהוא לרוב יושן בו 
לפעמיים בתוך הערסל לפעמיים נתלה בין הסורגים של הכלוב לבין הערסל כי רוצה חושך 
שם הוא מת תלוי על הסורגים רגל אחת בתוך הסורגים רגל אחד בחוץ לפי איך ששמעתי. אני עדיין לו ראיתי אותו ואני לא מסוגל לראות אבל אני רוצה לדעת איך זה קרה? אם הם עוד לא נגעו בו תבקש מהם שיצלמו לך איך זה ניראה, אולי תוכל להבין את סיבת המוות, מה שאתה מספר נשמע קצת מוזר... הוא לא מת על ריצפת הכלוב? אלא תוך כדי שהוא נתלה על הסורגים?? נשמע לי מוזר וכמעט בלתי הגיוני (אלא אם כן הרגל שלו נתפסה בסורגים ואז זה הגיוני יותר וגם כנראה שזו סיבת המוות...)
אשלך תמונות מאוחר יותר שאולי אחד מבני המשפחה ישלח כי אני לא יכול לראותה מצער אותי
אני אשמח לדעת איך עובר טיפול וטרינרי שבודקים איך הוא מת. למיטב ידיעתי עושים ניתוח בבית דגן (ניראלי שזה בראשון לציון) אבל בכל אופן לדעתי אין טעם לעשות את זה במקרה שלך...
תודה

זה ממש כואב ומצער ואני לא יודע איך לצאת מזה.
ומה עושים אם תוכי מת ככה זורקים? אני מבין אותך מאוד, זה תוכי שהיית מחובר אליו כלכך תחשוב עם עצמך, אולי תוכי חדש יעודד אותך? (אני יודע שזה עדיין לא מחזיר לך את התוכי שלך, אבל אולי יול להקל עליך מעט...)

אתה יכול לזרוק את התוכי או לקבור אותו באדמה או משהוא כזה, מה שאתה מרגיש לנכון...

RE: התוכי מת - יוסף !!! - 02-28-2025

כנראה שנתקע  עָצוּב
??

RE: התוכי מת - צבי דגן - 02-28-2025

[Image: oFrRSYJ.jpeg]

RE: התוכי מת - יוסף !!! - 03-05-2025

אני חושב שאני יקנה עוד איזה תוכי יותר גדול
זה יעזור כי קשה לחיות ללא תוכי  עָצוּב

מישהו יודע קצת אולי על קקדו דוקפוס
אני חושב קוראים לזה ככה...

RE: התוכי מת - רוני - 03-06-2025

(03-05-2025, 10:20 PM)יוסף !!! כתב: אני חושב שאני יקנה עוד איזה תוכי יותר גדול
זה יעזור כי קשה לחיות ללא תוכי  עָצוּב מסכים איתך.

מישהו יודע קצת אולי על קקדו דוקפוס 
אני חושב קוראים לזה ככה...
למה אתה רוצה דווקא קקדו דוקופס מה אתה מחפש שיהיה בתוכי החדש שלך?
איזה תכונות חשובות לך? 
האם הגודל חשוב לך? 
תן כמה שיותר פרטים על מה אתה מחפש בתוכי...

RE: התוכי מת - יוסף !!! - 03-07-2025

אני רוצה שיהיה גדול ...
לא יותר מידי כמו ארה.
סקרן מצחיק שובב, ורקדן.
יכול להגיד לפחות מילה אחת כמו השם שלו.
ופשוט נדלקתי על הקקדואים אז........ קריצה

בעיקר על הקקאו דוקופס בגלל....
מי שמכיר ׳׳חופש התוכים׳׳ אז יש לו אחד מזה חמוד בשם במביק.

RE: התוכי מת - רוני - 03-07-2025

(03-07-2025, 08:34 AM)יוסף !!! כתב: אני רוצה שיהיה גדול ...
לא יותר מידי כמו ארה.
סקרן מצחיק שובב, ורקדן.
יכול להגיד לפחות מילה אחת כמו השם שלו.
מה אתה חושב על תוכי מסוג קאיק? הם מאוד סקרנים שובבים ומצחיקים אמנם הגודל שלהם לא כל כך גדול וגם ניראה לי שיכולת הדיבור לא טובה אבל הם באמת ליצנים אמתיים מצחיקים וקופצניים.
ופשוט נדלקתי על הקקדואים אז........ קריצה

לדעתי הקקדו הוא תוכי קשה יחסית לגידול, דורש המון תשומת לב ועלול לפתח בעיות התנהגות בקלות.
וגם הם די רועשים...

ברור שאני אוהב את התוכי הזה (כמו שאני אוהב את כל סוגי התוכים) ואם תתן לו יחס וטיפול ראויים אז תקבל תוכי מקסים וחברותי אבל קח בחשבון שקקדו הוא לא בין התוכים הקלים לגידול...

RE: התוכי מת - צבי דגן - 03-07-2025

• קקדו דוקופס, נחשב לתוכי המחמד הפופולריות ביותר, הוא יפה ומרשים, חברותי ובעל אישיות מצחיקה.
    הוא מסתדר כמעט עם כל אחד ומתחבר במהירות גם עם זרים.
    הקקדו דוקופס הוא אנרגטי וחביב, מעט רועש אבל הוא נחשב בין השקטים יחסית מבין סוגי הקקדו השונים.

•  יש לו אופי נוח ונחשב בין הנוחים שיש מבחינת יחסי הגומלין עם בני אדם.
    הוא מתחבר בקלות ויהיה נוח וחברותי גם עם אורחים, ייתן אהבה לכל בני הבית ויחפש תמיד תמיד לשחק, להשתעשע ולפרוק אנרגיה.
    התוכי הזה אוהב לעשות פעלולים, אינטליגנט וחכם ובעל פוטנציאל גדול וכישרון לאילוף וללמידת טריקים.

• יש לו יכולת דיבור בינונית ויכול ללמוד להגיד מילים, לאחר שעובדים איתו ומלמדים אותו.
    לעומת זאת הוא מומחה בחיקוי צלילים, הוא מחכה צלילים מוכשר ובהרבה הומור, מחכה חיות וצלצולים ונובח לפעמים יותר טוב מכלב.

• על מנת לשמור על התוכי במשקל תקין מומלץ מאוד לתת לו תזונה מגוונת ומאוזנת, כופתיות ייעודיות על בסיס קבוע, ירקות ופירות, תערובת השרייה ותערובת זרעים, מומלץ שיהיה ביחס של 70/20/10 בתזונה, כך ש-70% מהתזונה תהיה תזונה מבוססת כופתיות 20% מהתזונה ירקות/פירות/תערובת השרייה ו-10% מהתזונה תערובת גרעינים ופינוקים, יש לשים לב שתוכים ממשפחת הקקדו אוהבים מאוד זרעים ולא להתפתות לכך שלא יגיעו להשמנת יתר.

RE: התוכי מת - רוני - 03-10-2025

לפי מה שצבי כותב אולי באמת כדאי לך ללכת על קקדו דוקופס, מה שאני כתבתי לך היה מהידע שלי על קקדואים באופן כללי אך אני לא מכיר באופן ספציפי את הקקדו דוקופס.