פורום תוכיפדיה
זוג קוקטיילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: זוג קוקטיילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות (/showthread.php?tid=4822)

זוג קוקטיילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות - יהודית - 01-29-2025

יש לי שאלה אשמח אם תענו לי עליה יש לי זוג קוקטיילים שיש להם גוזלים והם מגדלים אותם ומאכילים אותם ותמיד, כשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש להם את הנוצות ויורד להם דם אז תמיד הפרדתי והשארתי רק את הנקבה שתאכיל אותם.
אבל הפעם פתאום גם היא תולשת להם את הנוצות זה נראה מן אובססיה והיא ממש קירחת להם את כל הראש.
יש למשהו עצה בשבילי מה לעשות כי אין לי מי שיאכיל אותם הם כבר בני ארבעה שבועות וחצי.
תודה

RE: זוג קוקטילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות - צבי דגן - 01-29-2025

• מאוד ייתכן שלהורים יש חוסרים תזונתיים ובמיוחד - סידן.
    תזונה לא מאוזנת, יכולה לגרום להורים, להשיג את החוסר במרכיבים תזונתיים, אצל הגוזלים.
  • יכולות להיות גם סיבות נוספות כמו:
    [Image: kKetcQK.gif] תנאי סביבה לא מתאימים: טמפרטורה ולחות לא מתאימות יכולות לגרום לחוסר נוחות אצל התוכים.
    [Image: kKetcQK.gif] זיהום סביבתי: חשיפה לעשן, כימיקלים וחומרים מזהמים אחרים יכולה לגרום לתלישת נוצות.
  • יכולות להיות סיבות נפשיות והתנהגותיות, כמו:
    [Image: kKetcQK.gif] שעמום וחוסר גירוי: תוכים הם בעלי חיים אינטליגנטים וזקוקים לגירויים מנטליים ופיזיים. חוסר גירוי יכול להוביל לתלישת נוצות כפעולה של שעמום.
    [Image: kKetcQK.gif] לחץ וחרדה: שינויים בסביבה, כמו מעבר דירה או שינוי בבני הבית, יכולים לגרום ללחץ וחרדה אצל תוכים.

RE: זוג קוקטילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות - צבי דגן - 01-29-2025

דרכי טיפול ופתרון
  1. בדיקה וטרינרית: חשוב לבצע בדיקה אצל וטרינר כדי לשלול בעיות רפואיות כמו טפילים, אלרגיות או חסרים תזונתיים.
  2. שיפור תנאי הסביבה: צריך לוודא שהכלוב מתאים בגודלו ושהתנאים הסביבתיים (טמפרטורה ולחות) מתאימים.
    תדאגי לניקיון הכלוב ותמנעי את החשיפה לחומרים מזהמים.
  3. גירויים מנטליים ופיזיים: תספקי לתוכי צעצועים ומשחקים שישמרו על גירוי מנטלי.
    תתני הזדמנויות לתוכי שישהה גם מחוץ לכלוב לתעופה ומשחקים.
  4. תזונה מאוזנת: שימי לב שהתוכי מקבל תזונה מאוזנת שמכילה את כל הוויטמינים והמינרלים הנדרשים.
    ראי כאן: תזונה מאוזנת לתוכי
    וגם כאן: תזונה מאוזנת לתוכי שלך
  5. הפחתת לחץ וחרדה: שמרי על שגרה קבועה עבור התוכים והימנעי משינויים פתאומיים.
    במידת האפשר, תשחקי עם התוכים ותני לו תחושת ביטחון ואהבה.

לסיכום:
תלישת נוצות אצל תוכים היא בעיה מורכבת שיכולה לנבוע ממגוון סיבות.
באמצעות זיהוי מוקדם של הסימנים וטיפול מתאים, ניתן לעזור לתוכי להפסיק לתלוש את נוצותיו ו/או הנוצות של הגוזלים ולשפר את איכות חייו.
תמיד לדאוג לתזונה מאוזנת, במיוחד שהם מגדלים גוזלים ומאכילים אותם.
תמיד כדאי לפנות לווטרינר שיש לו ניסיון עם ציפורים לקבלת ייעוץ מקצועי והנחיות לטיפול נכון.

נ"ב
סיבה נוספת, יכולה לנבוע מוחסר בחומרי קינון.
תופעה של מריטת הנוצות של הגוזלים יכולה לנבוע כאשר קיים מחסור בחומרי קינון.
צריך לדאוג לשפע של חומרי קינון על מנת לא להגיע למצב הזה.
בדרך כלל מדובר על גוזלים שנמצאים בתוך התא בשלבי התפתחות שונים וההורים כבר מתכוננים לסבב נוסף.
במקרים חריגים אפשר להרחיק את הגוזלים.

RE: זוג קוקטיילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות - רוני - 01-30-2025

צבי, אם אני לא טועה הסיבה של חוסר בחומרי קינון פחות סבירה בקוקטיילים, כי הם גם ככה לא כלכך משתמשים בחומרי קינון, (אולי התופעה נפוצה יותר בציפורי שיר וכדומה)

RE: זוג קוקטיילים שיש להם גוזלים וכשמתחיל להם הניצוי הזכר תולש את הנוצות - צבי דגן - 01-31-2025

רוני, יש משהו בדבריך.
ובכל זאת, קיימת הסתברות (אומנם נמוכה) לסיבה שצייתי.