פורום תוכיפדיה
מתכנן לקנות זוג ג'אקו - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: מתכנן לקנות זוג ג'אקו (/showthread.php?tid=4812)

עמודים: 1 2

מתכנן לקנות זוג ג'אקו - רוני - 12-25-2024

שלום רב לכל חברי הפורום!!  חנוכה שמח לכולם! אני בתקופה עמוסה יחסית ולכן כמעט ולא פעיל בפורום, אבל עדיין שמח לחזור לכאן מידי פעם ולעזור למי שצריך וגם לקבל עזרה מכם!!

ברשותי להקה המונה כ20 פרטים של קוקטיילים והחלטתי למכור את הלהקה ובמקומה לקנות זוג גאקו (פרא) לרבייה.

בגדול אני יודע מה לבדוק כשאני קונה תוכים אבל בכל מקרה אשמח לטיפים ועצות לגבי הקנייה והגידול של הגאקו (או שאולי בכלל עדיף ללכת על סוג אחר של תוכים לרבייה? יש עצות למשהו לא יקר?)
והאם ידוע למישהו מה יכול להיות המחיר של גאקו פרא? 

אני חושב שעדיף לי לקנות זכר ונקבה צעירים ולא בוגרים וגם חושב שכדאי לקנות את הזכר ממגדל אחד ואת הנקבה ממגדל אחר...
כי אם אני קונה זוג זה מדליק לי נורה אדומה (למה המגדל רוצה למכור את הזוג? אולי כי הם לא מתרבים? אולי הם חולים?)

אם מישהו חושב אחרת ממני אשמח לשמוע וגם אם למישהו יש טיפים להכנות לפני הקנייה ולגידול נכון ולרבייה של הגאקו, אגב עד כמה קשה להרבות אותם?

אגב, לגבי בדיקות מחלות ומין, אשמח להסבר איך מבצעים? האם מקובל לבקש מהמוכר שיבצע לפני הרכישה?

RE: מתכנן לקנות זוג ג'אקו - רוני - 12-25-2024

אגב, יש באשכול הזה בית הגידול שלי תמונות של הווליאר שלי (התמונה הראשונה באשכול) שכרגע יש שם להקה של קוקטיילים.
האם אתם חושבים שהכלוב הזה מתאים לריבוי של זוג גאקו? אולי יכול להתאים אפילו ללהקה קטנה של 2-3 זוגות אם בהמשך אני ארצה בכך?(אני יודע שעדיף לגדל 3 זוגות מאשר 2 זוגות כדי שלא יהיו מריבות...)

RE: מתכנן לקנות זוג ג'אקו - צבי דגן - 12-25-2024

• כדאי לערוך היכרות עם הג'אקו בעזרת המאמר הזה: היכרות עם הג'אקו
  • אם המטרה היא - רבייה, יש לשים לב שאתה אכן מגבל זכר ונקבה שהרי הם מונומורפים (חד צורתיות מינית).
  • כידוע לך הם יתחילו להטיל רק בגיל 4 שנים וצפונה ולכן שים לב לגיל שלהם (כדאי שיהיו עם טבעת סגורה).
  • עדיף לקנות זוג שבעבר כבר הטילו בביצים ואפילו טיפלו בגוזלים, כי לא כל זכר ונקבה יתחברו לזוג.
  • תצטרך למקם את הזוגות בכלוב גדול, ובמקום שלא יהיו חשופים להפרעות.
  • אם יקבלו את התנאים הנכונים, לא יהיה לך קושי להרבות אותם.
  • בהחלט מקובל לקבל מהמוכר תעודת בריאות מווטרינר בארץ.
  • אם לא תקנה זוג בוגר תצטרך לערוך להם בדיקת מין
  • לגבי בדיקת מחלות, אני ממליץ לעשות במעבדת קרניאלי
    [Image: KVN60FL.jpeg]קרניאלי- המעבדה הווטרינרית
    [Image: KVN60FL.jpeg]מחירון קרניאלי
    [Image: KVN60FL.jpeg]התרשמות מביקור שערכתי במעבדת קרניאלי
  • לגבי הכלוב, נראה לי שהוא מתאים, תציין את המידות שלו.

צבי, אם אני קונה זוג בוגר שכבר הטילו וגידלו גוזלים בהצלחה, זה לא חשוד שמישהו יסכים למכור לי דבר כזה??
יש לך אולי המלצות או הצעות ממי לקנות? ואולי המלצות לסוג אחר של תוכים? (אני מחפש משהו באזור ה4000-5000 ש''ח מקסימום לזוג פרא...)
לגבי המידות של הכלוב אני לא זוכר את המידות אז אבדוק מחר...

(12-25-2024, 08:56 PM)רוני כתב: צבי, אם אני קונה זוג בוגר שכבר הטילו וגידלו גוזלים בהצלחה, זה לא חשוד שמישהו יסכים למכור לי דבר כזה??
לא תמיד זה חשוד, במיוחד אם זה לא הזוג היחיד שיש לו.
אחרת אתה עשוי להמר, כי לא כל זכר ונקבה יתחברו לזוג למטרת רבייה.

יש לך אולי המלצות או הצעות ממי לקנות? ואולי המלצות לסוג אחר של תוכים? (אני מחפש משהו באזור ה4000-5000 ש''ח מקסימום לזוג פרא...)
לעניין ההמלצה תבדוק כאן: בית התוכיםמושב נחושה (ליד ירושלים) וגם תוכל לבדוק כאן: בתי עסק - חנויות
שם הבעלים: אפרת ושלומי
טלפון:  08-6812626, 050-8884085

אימייל: bethatukim@gmail.com
אתר:  בית התוכים
מידע נוסף:  בפיקוח וטרינרי, תעודת בריאות לכל גוזל ואחריות לבריאות הגוזל.

כמה ניראה לך שהמחיר של זוג גאקו פרא? (בערך)

לא מתמצא במחירים.
בגדול, המחירים משתנים בהתאם לעונות השנה (כשיש הרבה גוזלים בשוק המחיר יורד).
אבל, לגבי זוג בוגרים "עובד" המחיר לא תלוי בעונת השנה, אלא זה עניין של "ביקוש" ו"היצע".

לקבלת מושג, תעניין במחירון

RE: מתכנן לקנות זוג ג'אקו - רוני - 12-26-2024

חושב גם  אולי ללכת על סנגלים במקום גאקו, מה לדעתכם מתאים יותר?

RE: מתכנן לקנות זוג ג'אקו - צבי דגן - 12-26-2024

אני לא יודע מה זה "מתאים יותר".
מאיזו בחינה מתאים יותר?
היתרון בסנגל זה שקל יותר להבחין בין הזוויגים: אורכו של ה- V, אצל הנקבה הוא נמוך ומגיע כמעט עד אזור הבטן ואצל הזכר, ה-V מסתיים גבוה יותר בחלק העליון של החזה או מעט גבוה יותר.
כמו כן, ניתן להבחין בין הזוויגים לפי גודל הראש - אצל הנקבה הראש מעט קטן וצר מאשר אצל הזכר שהוא עגלגל יותר.
הזכר גדול יותר מהנקבה וכבד יותר ממנה.
אפשר גם להבחין לפי נוצות הזנב הפנימיות הנסתרות (יש להפוך את התוכי על גבו), מדובר בנוצות הקצרות מתחת לבסיס נוצות הזנב הראשיות: אצל הזכרים הנוצות האלו צבועות בצבע צהוב נקי לעומת נוצות הנקבה שיהיו מעורבות ירוק עם צהוב.
ועם זאת, אין לסמוך רק על השיטות האלה והבדיקה הטובה והאמינה מכולן היא בדיקת DNA לקביעת זוויג.
[Image: ia9Dy0K.jpg]
קל להרבות אותם.
גם כאן, תצטרך, כלוב שקט ומוגן, בגודל מינימלי של 2.5x1x2 מ'.
יש לשים לב שהם רגישים לקור, ולכן יש להגן עליהם היטב בחורף.