פורום תוכיפדיה
לימי שלנו ברח :( - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: לימי שלנו ברח :( (/showthread.php?tid=4778)

עמודים: 1 2 3 4

לימי שלנו ברח :( - Mor - 10-22-2024

תוכון צהוב מתוק, היה תוכי בר שהרגלנו לידיים.
הוצאנו את הכלוב עם 2 התוכוניות שיצייצו והוא אולי יחזור אבל הן לא צייצו. הלכנו לחפש אותו קראנו לו עשינו קולות שהוא מכיר...אוף עבר מלא זמן. הוא לא מכיר פה כלום.
אם הוא לא יחזור הלוואי שלפחות יחיה טוב. ראיתי פה להקה של דררות אבל הוא לא דררה הוא תוכון לימוני ועדין  עָצוּב
איך הוא ימצא מים ואוכל?! ויסתדר עם הקור... אוף ככ עצוב...

הבטחתי לילדים שאקנה להם תוכי האכלת יד (כי אין לי כוח שוב להרגיל תוכי בר והם כבר ככ רוצים להאכיל ולהחזיק) אבל אף תוכון לא יחליף את לימי שלנו..השובב והעליז.

(בינתיים מצאתי רק גוזלים להמשך האכלה מה אתם אומרים? נשמע מסובך....ואין לי ידע בזה בכלל)

והלוואי שלימי שלנו יחזור. מחר נצא לחפש שוב למרות שבטח הוא עף רחוק....
ועוד אנחנו מתגעגעים לצוף שמת שבוע שעבר עכשיו לימי ברח.... עָצוּב

אם יש עצות נשמח לקבל.

RE: לימי שלנו ברח :( - רענן - 10-22-2024

(10-22-2024, 04:47 PM)Mor כתב: תוכון צהוב מתוק, היה תוכי בר שהרגלנו לידיים.
הוצאנו את הכלוב עם 2 התוכוניות שיצייצו והוא אולי יחזור אבל הן לא צייצו. הלכנו לחפש אותו קראנו לו עשינו קולות שהוא מכיר...אוף עבר מלא זמן. הוא לא מכיר פה כלום.
אם הוא לא יחזור הלוואי שלפחות יחיה טוב. ראיתי פה להקה של דררות אבל הוא לא דררה הוא תוכון לימוני ועדין  עָצוּב
איך הוא ימצא מים ואוכל?! ויסתדר עם הקור... אוף ככ עצוב...

הבטחתי לילדים שאקנה להם תוכי האכלת יד (כי אין לי כוח שוב להרגיל תוכי בר והם כבר ככ רוצים להאכיל ולהחזיק) אבל אף תוכון לא יחליף את לימי שלנו..השובב והעליז.

(בינתיים מצאתי רק גוזלים להמשך האכלה מה אתם אומרים? נשמע מסובך....ואין לי ידע בזה בכלל) איזה סוג אתה רוצה?

והלוואי שלימי שלנו יחזור. מחר נצא לחפש שוב למרות שבטח הוא עף רחוק....
ועוד אנחנו מתגעגעים לצוף שמת שבוע שעבר עכשיו לימי ברח.... עָצוּב

אם יש עצות נשמח לקבל. לצערי אין לי חוץ מלחפש לך תוכי חדש

עצוב ממש  עָצוּב

RE: לימי שלנו ברח :( - רוני - 10-22-2024

העצות שלי הם:
תתלו מודעות בכל האזור ובמיוחד באזורים שיש בהם הרבה ילדים ( כגון בבית הספר בקרוב אליכם או במועדונית הקרובה אליכם וכדומה)
בנוסף תפרסמו בקבוצות וצאפ של האזור וכן בפייסבוק וכדומה.
ותצאו לחפש אותו בבוקר מוקדם עם הזריחה! ( בלילה אין כלכך טעם לחפש)

בהצלחה!

RE: לימי שלנו ברח :( - Mor - 10-22-2024

אממ תוכונים אוסטרלים. מה זה אומר להמשך האכלה. שגם שנוסעים אני צריכה לקחת אותם איתי ? מה זה דורש?

מצאתי גם מישהו שמוכר עם כנפיים קצוצות והם קטנים עדיין לא יודע אם זכרים או נקבות. אז אולי יהיה קל להרגיל אותם לידיים...?
כרגע לא מצאנו פה באזור האכלת יד..חיפשנו ביד 2 כולם נמכרו... לֹא הֶחלֵטִי

ותודה על העצות נפרסם ונלך לחפש מחר...
וגם פה אם מישהו בטעות מבאר שבע שכונת רמות מוצא תוכי צהוב כמו בתמונה אז נשמח שתודיעו....(האמת שלדעתי יפחד לבוא לאנשים אחרים אבל ננסה...)

(10-22-2024, 07:12 PM)Mor כתב: אממ תוכונים אוסטרלים. מה זה אומר להמשך האכלה. שגם שנוסעים אני צריכה לקחת אותם איתי ? מה זה דורש? המשך ההאכלה זה אומר שהוא עוד לא גמול לגמרי ואתה צריך להאכיל אותו עם מזרק לא ממש מומלץ אם אין לך נסיון בזה...

מצאתי גם מישהו שמוכר עם כנפיים קצוצות והם קטנים עדיין לא יודע אם זכרים או נקבות. אז אולי יהיה קל להרגיל אותם לידיים...? כנפיים קצוצות לא טוב יש פה כמה מאמרים על זה
כרגע לא מצאנו פה באזור האכלת יד..חיפשנו ביד 2 נמכרו... לֹא הֶחלֵטִי אני ינסה לעזור לך למצוא,הגיוני שאני יכול לסדר לך תוכון חצי רגיל לבני אדם בחינם אבל לא בטוח

ותודה על העצות נפרסם ונלך לחפש מחר...
וגם פה אם מישהו בטעות מבאר שבע שכונת רמות מוצא תוכי צהוב כמו בתמונה אז נשמח שתודיעו....(האמת שלדעתי יפחד לבוא לאנשים אחרים אבל ננסה...)

RE: לימי שלנו ברח :( - Mor - 10-22-2024

מצאתי גם מישהו שמוכר עם כנפיים קצוצות והם קטנים עדיין לא יודע אם זכרים או נקבות. אז אולי יהיה קל להרגיל אותם לידיים...? כנפיים קצוצות לא טוב יש פה כמה מאמרים על זה אני אקרא

כרגע לא מצאנו פה באזור האכלת יד..חיפשנו ביד 2 נמכרו... לֹא הֶחלֵטִי אני ינסה לעזור לך למצוא,הגיוני שאני יכול לסדר לך תוכון חצי רגיל לבני אדם בחינם אבל לא בטוח תודה על המאמץ!!

בינתיים השגנו הקלטה של ציוצים של תוכונים מחר בבוקר נצא גם עם הכלוב ו2 התוכונים שבו, אולי יראה אותם וישמע קולות ויחזור. השאלה איך נכניס אותו לכלוב אם יבוא...שלא יברח שוב :/ מקווה שיהיה טוב ...

RE: לימי שלנו ברח :( - צבי דגן - 10-22-2024

בריחת תוכי היא תופעה די נפוצה.
התוכי לא אשם בכך וגזירת נוצות התעופה לא תעזור לך לאורך זמן, ראה כאן: למה אני מתנגד לגזירת נוצות התעופה?
בעלים של תוכים צריכים לגלות אחריות יתרה ולשמור על התוכי שלא יברח.

כדאי שתקרא את המאמרים האלה ולפחות - את חלקם:
  1. היום שבו התוכי ברח
  2.  24 שעות של חיפוש הגיעו אל קיצן - סיפורו של תוכי מסוג קוויקר שברח - עם סוף טוב
  3. היום שבו התוכי ברח
  4. ברח תוכי - מה עושים בעניין?
  5. זוג הג'אקו שהתחברו באופן מקרי 
  6. תוכי שברח בחוף גורדון בת"א ונמצא בבית חולים איכלוב 
  7. "מותק" חוזרת הביתה
  8. מצאתי את התוכי שלי מסוג ג'רדיןי
  9. מארלי שובי הביתה
  10. התקווה והסבלנות - משתלמת
  11. סיפור על תוכי שברח
  12. ה"ממזרה" שברחה
  13. תוכי קטן הלך לו ברחוב
  14. ​​​​​​מצאתי תוכון
  15. הופ - יצא מהדלת אל החופש
  16. סיפורי תוכים - אוסף של תשעה סיפורים שונים
  17.  קוקי עף מהבית - הסיוט הכי גדול שהיה לי
  18.  ארה אדומת כתף (ארה נוביליס) שברחה
  19. סיפורים שונים על אובדן של תוכים
  20. היום שבו התוכי ברח
  21. 24 שעות של חיפושים הגיעו לקיצן
  22. ברח תוכי - מה עושים בעניין
  23. תוכי שברח בחוף גורדון בת"א ונמצא בבית חולים איכלוב 
  24. "מותק" חוזרת הביתה - סיפורו של דולב יהוד 
  25. מצאתי את התוכי שלי מסוג ג'רדין
  26. מארלי שובי הביתה
  27. התקווה והסבלנות - משתלמת
  28. סיפור על תוכי שברח
  29. ה"ממזרה" שברחה
  30. תוכי קטן הלך לו ברחוב

(10-22-2024, 07:37 PM)Mor כתב: מצאתי גם מישהו שמוכר עם כנפיים קצוצות והם קטנים עדיין לא יודע אם זכרים או נקבות. אז אולי יהיה קל להרגיל אותם לידיים...? כנפיים קצוצות לא טוב יש פה כמה מאמרים על זה אני אקרא

כרגע לא מצאנו פה באזור האכלת יד..חיפשנו ביד 2 נמכרו... לֹא הֶחלֵטִי אני ינסה לעזור לך למצוא,הגיוני שאני יכול לסדר לך תוכון חצי רגיל לבני אדם בחינם אבל לא בטוח תודה על המאמץ!!

בינתיים השגנו הקלטה של ציוצים של תוכונים מחר בבוקר נצא גם עם הכלוב ו2 התוכונים שבו, אולי יראה אותם וישמע קולות ויחזור. השאלה איך נכניס אותו לכלוב אם יבוא...שלא יברח שוב :/ מקווה שיהיה טוב ...

אפשר אפילו במהירות או משהו שיכול להתפס אצלו כטראומה מאשר שעברו אבל אם לא צריך מה טוב

לא מצאנו אותו - Mor - 10-23-2024

הלכנו לחפש ממש מוקדם...אני והבן שלי קמנו עוד בחושך... חיכינו שיתבהר...ככ ציפינו שנמצא...שאולי יש סיכוי.... הלכנו עם כלוב קולות של תוכים וחסה ופטרוזילה שהוא אוהב...

אולי עוד מעט נצא עם הילדים לגינת משחקים הקרובה עם ציפס חטיף....תמיד שהיינו אוכלים הוא היה עף אלינו .....
מתגעגעים

RE: לא מצאנו אותו - רענן - 10-23-2024

(10-23-2024, 04:58 AM)Mor כתב: הלכנו לחפש ממש מוקדם...אני והבן שלי קמנו עוד בחושך... חיכינו שיתבהר...ככ ציפינו שנמצא...שאולי יש סיכוי.... הלכנו עם כלוב קולות של תוכים וחסה ופטרוזילה שהוא אוהב...

אולי עוד מעט נצא עם הילדים לגינת משחקים הקרובה עם ציפס חטיף....תמיד שהיינו אוכלים הוא היה עף אלינו .....
מתגעגעים

עָצוּב  עָצוּב  עָצוּב