![]() |
עקרונות בניית אומנת לתוכים - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: חומרי עזר למגדל (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=13) +--- פורום: מאמרים וכתבות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=18) +---- פורום: גידול, טיפול, החזקה, אביזרים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=29) +---- אשכול: עקרונות בניית אומנת לתוכים (/showthread.php?tid=299) |
עקרונות בניית אומנת לתוכים - דיויד אלקה - 04-04-2018 ![]() עקרונות בניית אומנת לתוכים כתב וצילם: דיויד אלקה
לצורך הבנת העיקרון של בניית אומנת באופן הקל ביותר צריך להכין כמה פריטים פשוטים.
העיקרון מבוסס על בנית אומנת מטוסטר אובן ותנור בישול ביתי. את רוב הציוד ניתן למצוא ליד אתרי פינוי פסולת. בקר ומגען מומלץ לרכוש חדשים. ![]() ![]() הציוד הדרוש: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() כלי עבודה: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() אופן הבניה:
![]() ![]() אני ממליץ להשאיר את גוף החימום התחתון לטובת חימום המים להוספת לחות. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() בגוף התנור מנתקים את אבטחת טמפרטורה עליון לרוב נמצא בחלקו העליון עם חוטים אדומים ומחבר בין כניסת החשמל למפסק בורר מצבים של התנור. את החוטים האלה מחברים למגען כדי שינתק את החשמל כאשר הטמפרטורה מגיעה לטווח הרצוי. מחברים את הכבל של המגהץ למגען חום מחובר עם הכניסה של החשמל בצידו העליון, כחול מחובר ל"אפס" מסומן במגען כ-A2 יחד עם חוט שפורק מגוף החימום המיותר. ![]() את הגשש של הבקר מצמידים לחלקו העליון של תא התנור כ- 2-3 ס"מ ממאוורר הטורבו. מעבירים את שני הכבלים דרך הפתח שביצענו בספק ומרכיבים את הדפנות חזרה לתנור. ![]() ![]() לאחר סגירת הכיסויים עוברים לחיבור הבקר. את חוט החום מחברים לכניסת החשמל בבקר ומגשרים למגע של הבקר. את החוט הכחול מחברים ל"אפס" של הבקר. את החוט הנותר מחברים למגע של הבקר. את חוטי הגשש למקומם בבקר. ![]() ![]() מחברים לשקע החשמל ומפעילים את התנור על טורבו עם חימום תחתון. ממתינים כרבע שעה עד שכל תא האפייה מתחמם. ![]() ![]() ![]() ולאחר זמן מה יעבוד בקצב אחיד ותנודות קטנות יותר. ניתן לראות סטייה של כ- 1 מעלת צלזיוס בין מכשיר המדידה והבקר. הסטייה בתוך התא נשמר היטב בעזרת הבידוד שקיים בתנורים ונשאר על 1 מעלת צלזיוס. זה העיקרון הפשוט ביותר שניסיתי והצליח לי. את המגש המקורי מניחים בתחתית התא עם כחצי ליטר מים כדי לשמור על לחות קבועה באומנת. הרשתות נמצאות בחלל המרכזי ועליו מניחים קופסה ובתוכו - את הגוזלים. זהירות לא לאפות אותם יותר מידי. ![]() ![]() בטוסטר-אובן ניתן לאכלס עד שלושה גוזלים. בתנור ניתן לאכלס עד עשרים גוזלים. בהצלחה והנאה בבניה. ![]() ![]() RE: עקרונות בניית אומנת לתוכים - jhony_bravo - 04-14-2018 דויד כרגיל מאמר מעולה וביצוע מדהים. |