פורום תוכיפדיה
כיצד לעצור התנהגות אגרסיבית אצל התוכי - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: חומרי עזר למגדל (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=13)
+--- פורום: מאמרים וכתבות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=18)
+---- פורום: אילוף והתנהגות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=28)
+---- אשכול: כיצד לעצור התנהגות אגרסיבית אצל התוכי (/showthread.php?tid=2711)



כיצד לעצור התנהגות אגרסיבית אצל התוכי - אליסון קלהגן - 04-10-2021

[Image: XppT2hm.jpg]
כיצד לעצור התנהגות אגרסיבית אצל התוכי /  אליסון קלהגן
[Image: RHUFyEl.jpg]
אין דבר כזה תוכי מרושע. עם זאת, יש תוכים שפוחדים ואלה עם בעיות רגשיות שגורמות להן לרצות להימנע מטיפול בהן.
כאשר אחד מהתוכים הללו נקלע למצב של חיית מחמד, זה יכול להיות בעייתי גם עבור התוכי וגם עבור המגדל, מה שעלול להוביל לתוקפנות של התוכים.
למרבה המזל, אתה יכול לאמן את התוכי שלך ליהנות מהזמן שהוא מבלה איתך.

מדוע התוכים מתנהגים באגרסיביות?
הגורמים השכיחים ביותר לתוקפנות אצל תוכים הם פחד או חוויות טראומטיות קודמות. אלה עלולים להוביל לבעיות טיפול, נשיכות והתקפות כאשר תוכים יוצרים קשרים עם בעליהם ואחרים. עם זאת, תוכים הם ציפורים מורכבות ואירועים מסוגים שונים יכול להוביל אותם להתנהגות תוקפנית:
[Image: EnFpMu8.jpg]
  • פחד מתפתח לעיתים קרובות אצל תוכים שלא הוזנו בידי אדם כשהיו גוזלים.
  • היעדר חברות (סוציאליזציה) ברמה מספיקה עלול לגרום לתוכי לפחד מבני אדם, מציפורים אחרות או מחוויות חדשות.
  • יש תוכים שמקנאים כאשר בעליהם מתקשר עם אנשים אחרים. זה משחק על האינסטינקט הטבעי של "קשר זוגי" שיש למיני ציפורים רבים, ובשבי אפשר לראות אותך כבן הזוג של התוכי שלך או לפחות - משתייך ללהקה שלו.
  • אם אימצת תוכי מבוגר, ייתכן שבעליו הקודמים טיפל בו או הזניח אותו בדרך כלשהי.
  • יש תוכים שנעשים אגרסיביים בגיל ההתבגרות שלהן בגלל שינויים הורמונליים. זה בדרך כלל יעבור ברגע שהתוכי יעבור את התקופה הזו.
  • תוכים הם טריטוריאליים והם יגנו על שטחם, כמו הכלוב שלהם או המזין, וזה עלול להוביל לתוקפנות.
  • תוכים שנמצאות בלחץ או במחסור בגירויים נפשיים עלולים להיות תוקפנים.
כיצד לעצור התנהגות אגרסיבית
[Image: ZR0c9NM.jpg]
אם התוכי שלך נושך אותך כשאתה מנסה להתמודד עם זה, עליך להקדיש לו תשומת לב וזמן איכות מדי יום ולעבוד על הטיפול בתוכי שלך. זה לא חייב להיות משהו ספציפי; אתה יכול לשלב את ניסיונותיך להפחית את תוקפנות התוכי שלך בטיפול רגיל . למשל, ייתכן שתצטרך לעבוד על הפקודה "בוא" עם התוכי שלך או לאמן אותו כדי ליהנות מליטוף.
אתה יכול אפילו ללמד את את התוכי לעשות טריקים ותרגילים מיוחדים. העניין הוא שככל שתעבד יותר עם התוכי שלך, כך הוא ייהנה יותר להיות בחברתך, ורמת התוקפנות שלו תפחת.
קבל כמה טיפים וטכניקות שיעזרו לך ולתוכי שלך ללמוד שהטיפול הוא בטוח ומהנה ולא טרחה מעצבנת. 
  1. עבור למיקום ניטרלי
    [Image: 6gv0fLJ.jpg]
    אם אפשר, העבר את כלוב הציפור שלך למיקום ניטרלי במהלך אימונים.
    הרחקת התוכי מ"שטח המחייה שלו" יכול לפעמים לגרום לו להיות מוכן יותר לשתף פעולה עם בעליו ולמנוע כל תוקפנות טריטוריאלית.
  2. אל תכריח את התוכי ליצור קשר איתך
    אם התוכי שלך נושך את אצבעותיך כשאתה מניח את היד בסמוך אליו, נסה לא להתנועע פתאום מפחד. תנועותיך המהירות ככל הנראה יהפכו את התוכי שלך לעצבני וחששני עוד יותר.
    תזרום עם הקצב של התוכי גם אם התהליך הוא איטי השיטה הטובה יותר; אל תנסה לכפות מגע ובכלל אל תכפה על התוכי דברים שהוא לא מעוניין בהם. נסה להשאיר את זה בידי התוכי להחליט מתי נוח לו, מתי הוא רוצה להתקדם ומתי הוא משדר לך שזה מספיק לו כדי לעלות על האצבע ולקבל גמול - מזון מפנק.
  3. נסה "אימון מקל" או "תרגיל מטרה"
    [Image: R0nLqzq.jpg]
    אילוף תוכי לעליית מדרגה על מקל או מוט מכונה "אימון מקל" או "תרגיל מטרה". זו האלטרנטיבה המומלצת לאילוף תוכי שאי אפשר לטפל בו בהתחלה.
    זו גישה פחות פולשנית וקל יותר לתוכי שפוחד או שהייתה לו חוויה טראומתית בעבר לקבל את הדרך הזו לבצע מבלי שתצטרך להכריח אותו.


  4. הימנע מצעקות
    הרמת קולך בכעס (או בכאב) לא תגרום לתוכי שלך להבין שהוא עשה משהו לא בסדר. למעשה, סביר יותר להניח שהצעקה דווקא תחזק את ההתנהגות השלילית של התוכי שלך מכיוון שהוא יאהב להוציא ממך תגובה כה חזקה, התוכי יתרגם את התגובה שלך למעין משחק נחמד.
    מה שלא יקרה, הימנע מהפיתוי לצעוק על התוכי שלך או להעניש אותו בכל צורה שהיא.
    ה"עונש" היעיל ביותר הוא להתעלם ממנו למשך זמן קצוב ולא לתת לו תגמול חיובי (מזון שאהוב עליו).
  5. גמול על התנהגות רצוייה
    הצע את פינוקי התוכים שלך ודבר בקול מרגיע כשאתה מנסה להתמודד עם זה. שימוש בפינוקים ושבחים יעזור לתוכי שלך להיות מוכן יותר לתקשר אתך וזה הרבה יותר יעיל מאשר משמעת קשוחה וצעקות. אם כל אינטראקציה עם התוכי שלך תביא לחוויה חיובית, סביר להניח שהיא תהפוך נוחה יותר ופתוחה לקשר קרוב יותר אתך.
    אנשים רבים מנסים לכפות את היחסי הגומלין בתקווה שהדבר ימנע מהתוכי להתנגד והוא פשוט ייכנע למטפל בו. זו תופעה שמכונה "הצפה" (דרישות מעבר ליכולת) וזה לא מומלץ כטכניקת אימון.
  6. בנה אמון באמצעות חזרה
    כשמדובר בתוכים, החזרות והעקביות הם המפתחות לאמון מוצלח. תקדיש זמן לעבודה עם התוכי שלך לפחות פעם ביום כדי להבטיח הצלחה. קח בחשבון שלפעמים דרוש זמן כדי לבנות אמון עם התוכי, אז אל תתייאש ואל תוותר!
  7. אל תאריך מידי את משך זמן האימונים
    בתחילה, תשמור על תדירות האימונים במקסימום של 15 דקות ברצף.
    תוכים הם יצורים אינטליגנטים ורגישים, והם צריכים ליהנות קצת כדי לשמור על בריאותם הנפשית ולמנוע מהם להיות לחוצים.
  8. לשבור את הקשר הזוגי
    אם הציפור שלך מקנאה באינטראקציות שלך עם אנשים אחרים, תצטרך להיעזר בבני המשפחה והמבקרים. המטרה היא להתרועע טוב יותר עם התוכי שלך ולהראות לו שאנשים אלה אינם מהווים איום על היחסים שיש לו אתך.
    נסה תרגילים שונים לבניית אמון עם אנשים אחרים והישאר בקרבת מקום כדי להראות את הסכמתך. אולי, למשל, שהמבקרים יציעו לתוכי שלך פינוק בכל פעם שהם נכנסים לבית. כדי לחזק התנהגות טובה, עליהם לשבח את התוכי בקול שמח ואופטימי תוך יצירת קשר עין.
    תרגיל נוסף הוא להניח את אוכל של התוכי שלך על מגבת מול התוכי ולגרום למשפחתך להכניס את המזון בין אצבעותיהם כדי שהתוכי יאכל משם, בדיוק כמו שהתוכי עושה עם המקור. אם אתה עושה זאת באופן קבוע, התוכי שלך עשוי לרצות להצטרף להנאה. הם יכולים גם לעזור לך לנקות את הכלוב או לתת לתוכי שלך אוכל או מים כדי שיהיה לך נוח עם הנוכחות של המשפחה שלך.
  9. שמור על שגרה גמישה
    תוכים זקוקים לגירוי נפשי ורבים מהם נהנים משגרה, ולכן זמן קבוע לאוכל, משחק ואינטראקציות אחרות בכל יום הוא רעיון טוב. עם זאת, תוכים מסוימות עשויות להגיב בצורה שלילית אם שגרה נוקשה מדי ותופרע.
    לדוגמה, אם אתה חוזר מהעבודה בשעה מסוימת בכל יום ומיד נותן לתוכי שלך לצאת למשחק, במקרה כזה, איחור ביום אחד עלול להוביל את התוכי לפעול באופן שלילי. נסה להשתמש בגמישות מסוימת בשגרה היומית שלך הכוללת את התוכי שלך. זה יעזור לתוכי להסתגל טוב יותר לשינויים ולהבין שדברים לא תמיד קורים בסדר מסוים או בזמן מסוים, אבל זה יקרה.
  10. קבל עזרה מקצועית
    אם אתה משקיע את המאמץ הדרוש, רוב הסיכויים שתוכל לאמן את התוכי שלך בפרק זמן סביר. אם התוכי שלך הוא כל כך אגרסיבי עד כדי כך שאתה לא יכול אפילו להתחיל באימונים, הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לבקר אצל הווטרינר שלך כדי לשלול בעיות בריאותיות.
    כאשר אין סיבות פיזיות שיכולות להסביר את התנהגותם הלא רצויה של התוכי שלך, פנה ליועץ מוסמך להתנהגות תוכי לקבלת חוות דעת מומחה על מצבך.
אם אתה חושד שחיית המחמד שלך חולה, תתקשר מיד לווטרינר שלך.
לשאלות שקשורות לבריאות, התייעץ תמיד עם הווטרינר שלך, מכיוון שהוא בחן את התוכי שלך, מכיר את היסטוריית הבריאות שלו ויכול להמליץ ​​לך על הטיפולים הטובים ביותר עבור התוכי שלך.
קרדיט: the spruce pets