שאלות בנוגע לרביית תוכונים - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: רביית תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- אשכול: שאלות בנוגע לרביית תוכונים (/showthread.php?tid=2392) |
שאלות בנוגע לרביית תוכונים - מוריה1609 - 01-15-2021 היי, אני מעוניינת בעוד כשנה או שנתיים, להוסיף ל-2 התוכונים הזכרים שלי- נקבה. לפני זה, אני מעוניינת לוודא כמה דברים :
יש לי מקום לכלובים. לפחות ל-4 או 5. אני לא אמכור, אולי רק כמה אם לא יהיה לי מקום. לכן חשוב לי לדעת האם היא תנסה להטיל גם אם אין תיבת קינון או אם עבר הרבה זמן מההטלה הקודמת.. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - צבי דגן - 01-15-2021
RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - מוריה1609 - 01-15-2021 חישבתי הכל, אוכל להביא נקבה בעוד כשנה מעכשיו. התוכונים שלי יהיו בני שנה וחצי. בסוף, את התוכון הכחול אשים לבד בכלוב. התוכון הירוק יהיה עם הנקבה. אם הנקבה תטיל פעמיים בשנה לכל הפחות, אצטרך למכור את הגוזלים חוץ מ3 או 4 שאני מעוניינת להשאיר אצלי. זה יהיה מאתגר.. ואם כך, כנראה שלא אוכל לגמול את הגוזלים על כופתיות כמו שתכננתי. כי אז אצטרך לקנות הרבה אוכל ואביזרים בתדירות גבוהה. אני לא אוכל לאלתר אומנת, אמרתי, אני לא מעוניינת להאכיל אותם אם אין לי ניסיון בכך. כן אקח אותם לידיים ובגיל חודש אשחק איתם ועוד, ואעשה זאת כמה פעמים בכל יום. זמן יש לי.. אם לאחר הטלה או שתיים, אפריד את הנקבה לכלוב נפרד, היא תנסה להטיל ? ואיך ניתן לראות שהיא עומדת להטיל ? אם אני מוציאה את תא ההטלה אחרי הפעם הראשונה, היא תטיל למרות שלא החזרתי ? לא הבנתי את העיניין. אני שואלת, כי אני לא מנסה למכור. בסך הכל רוצה לגדל ולחברת ככל הניתן את הגוזלים, גם אם זה אומר לצערי שאאלץ למכור את הנקבה אחרי זמן מה.. או למסור אותה. כשאני חושבת שוב, אם היא מטילה פעמיים בשנה, אוכל בכל הטלה לשמור אצלי גוזל ואת ה2 הנותרים למכור ? בהנחה ש3 שורדים. ואז אוכל להשאיר אותה אצלי, ולא תהיה לי בעיה של מקום. אני צודקת ? אני מתכננת לקנות לגוזלים כלוב שמספיק ל5 - 6 תוכונים. ואז עדיין אוכל לגמול על כופתיות.. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - ארי סמואל - 01-15-2021 אף אחד לא צובר ניסיון בהאכלה( ובכל דבר אחר) מבלי להאכיל... (01-15-2021, 01:59 PM)מוריה1609 כתב: חישבתי הכל, אם את לא מתכוונת לגמול אותם על כופתיות עדיף שלא תביאי גוזלים... אני לא חושה שזה בסדר להביא גוזלים ולא לתת להם את התנאים הבסיסיים שהם צריכים. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - אהבת חיות - 01-15-2021 אני מסכים עם ארי. אם את לא מרגישה בטוחה בעצמך (מכיר את התחושה חוויתי אותה כשהאכלתי בפעם הראשונה),תראי סירטונים, תבקשי ממגדלים לראות איך הם מאכילים. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - מוריה1609 - 01-16-2021 אמרתי, אני גומלת את הגוזלים על כופתיות. אני פשוט לא אאכיל אותם, אני מעדיפה שלא להתעסק עם זה ולגרום נזק. אצטרך לקנות אבקה לדייסה, מד טמפרטורה, מזרק ועוד כל מני דברים. ואצטרך להכין כל כמה שעות דייסה, ולהאכיל בשעות שלא אהיה בהן בבית.. אני מניחה. אולי תוכלי להסביר לי מה עליי לקנות בשביל להאכיל אותם ואיך לעשות זאת, ללא אומנת ? ( כלומר בגיל 3 שבועות או יותר, האם זה בכלל משתלם ?) RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - אהבת חיות - 01-16-2021 מה שאת מתארת שאת רוצה לעשות הוא בעצם להבנתי הוא לא האכלת יד. לדעתי אם רק תנסי לגמול אותו לאחר ניצוי מלא החיברות שלו יהיה ברמה נמוכה ותצרכי לעבוד קשה יותר בכדי לחברת אותו. בסיטואציה כמו עכשיו בחורף אני לא חושב שתוכלי לגדל גוזל ללא אומנת עד שיהיה מנוצה לגמרי, בקיץ אולי אפשר יותר להתפשר על כך ברגע שכל גופו לפחות עם פלומה שמגנה. ככל שהוא יותר לכיוון הגמילה כך צריך פחות פעמים להאכיל, אבל עדיין צריך את כל האביזרים. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - צבי דגן - 01-16-2021 אין מצב שהגוזלים ישרדו בחורף ללא אומנת. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - מוריה1609 - 01-17-2021 אני ממש לא מדברת על חורף, אני מדברת על קיץ. משהו כמו יוני.. ראיתי הרבה סרטונים של אדם שמרבה תוכונים אצלו בבית, הוא לא מאכיל אותם במזרק , נותן להורים, אבל משחק איתם המון ומחזיק אותם, הם מאוד מתוקים ומאפשרים לו לגעת בהם.. ראיתי סרטונים של משהי אחרת שעשתה אותו דבר, ולא האכילה את הגוזל אבל היא לימדה אותו לדבר, והוא נותן לה ללטף אותו ולגעת בו ( מה שהתוכונים שלי בחיים לא יאפשרו..) אני חושבת שבגלל שיש לי המון זמן פנוי, אני כן אוכל לחברת אותם כמו האנשים האלה ללא צורך בדייסה והאכלה ואומנת. RE: שאלות בנוגע לרביית תוכונים - אהבת חיות - 01-17-2021 בכדי שיקרה מה שאת מתארת את צריכה קשר חזק עם ההורים בכדי שתוכלי לקחת מהם את הגוזלים ללטף ולשחק איתם. אני מבין שאת לא רוצה להשקיע באומנת וזה בסדר גמור אם את מגדלת בקיץ, אבל אשמח להבין אם יש לך זמן פנוי מה הקושי האישי שלך להאכיל בדייסה? |