פורום תוכיפדיה
היסודות הקונספט של הקציצה המזינה - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: חומרי עזר למגדל (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=13)
+--- פורום: מאמרים וכתבות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=18)
+---- פורום: תזונה (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=25)
+---- אשכול: היסודות הקונספט של הקציצה המזינה (/showthread.php?tid=1975)



היסודות הקונספט של הקציצה המזינה - פטרישיה סונד - 10-04-2020

[Image: KFcCRwX.jpg]
יסודות הקונספט של הקציצה המזינה / פטרישיה סונד
[Image: opF0hN1.jpg]
"קציצה" מתייחס לתערובת, דגנים זרעים  וירקות, קצוצה דק מבושל ולא מבושל כמו ירקות, דגנים וזרעים שתוכלו להאכיל את התוכי שלכם.
התערובת מאפשרת לך לשלב מגוון של מרכיבים מזינים בתזונה היומית של התוכי שלך, שאחרת לא היית יכול לכלול כל יום בלי כמות עצומה של בזבוז. 
"קונספט הקציצה" הוא שיטה להכנת סלטים והאכלת התוכים שלכם המספקת להם את היתרונות התזונתיים של הסלטים תוך כדי שחרורכם מקיצוץ ירקות פעמיים ביום, בכל יום. 
לא רק שתוכלו להכין מנה גדולה של קציצה בבת אחת, אלא תוכלו להקפיא אותה במנות בגודל הארוחה בהוצאת מנה בערב קודם להפשרה במקרר לארוחות שלמחרת. 
זה לא כמו להכין מנה גדולה של רוטב ספגטי ולהקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר. אם אתה מתכוון לעשות את זה, אתה יכול לעשות הרבה מזה. 
בעקבות קונספט הקציצה
הכנת "קציצה" קלה, מהירה, נוחה ומזינה ביותר לתוכים שלכם. 
היא מזינה ובריאה עבורם בהתאם למרכיבים שתבחרו להכניס לתוכה. ככל שהמגוון רחב יותר וככל שהמרכיבים מזינים יותר, כך יהיה זה טוב יותר עבור להקת התוכים שלך. 
כדי לממש את "מושג הקציצה", תתחיל בכך שתקדיש את הזמן להכנת מנת קציצה גדולה, תחלק אותה למנות בודדות והקפיא אותה. תלוי כמה גדולה הקציצה, בהתאם לכמות התוכים שאתה מאכיל ותוקף המקפיא של המרכיבים, תוקף ארוך יכול להימשך שבועות ואף חודשים.
מה לכלול בקציצה שלך?
אילו מרכיבים אפשר לכלול בתערובת הקציצה שלך תלוי לחלוטין בך.
עשה את המחקר שלך על אוכל בריא למיני התוכי שלך כדי ללמוד מה בריא ומזין עבורם. לעיתים קרובות, הקציצות מורכבות מהמון ירקות עליים ירוקים וכן אורז חום או בר מבושל, פסטה מחיטה מלאה מבושלת, קינואה מבושלת, שעועית ספוגה ומבושלת, ירקות שורש, דלעת ומרכיבים בריאים אחרים. 
הוספת מרכיבים יבשים כמו שיבולת שועל גולמית לא מבושלת, חיטה, זרעים בריאים כמו זרעי קנבוס וזרעי פשתן, שבבי קוקוס ואפילו פסטה אורזית לא מבושלת זעירה תשמור על הקציצה יבשה יותר, מה שמביא למוצר קפוא יותר. הקציצה הקפואה שלכם תחזיק מעמד זמן רב יותר אם תשמרו אותו במצב היבש ככל האפשר. 
הכנת מנת הקציצה הגדולה שלך במשך יומיים היא לעתים קרובות השיטה הקלה ביותר. 
- ביום הראשון תבשלו את הפסטה, האורז, השעועית ושאר הפריטים שזקוקים לבישול והכניסו למקרר. 
- ביום השני קנו את הירקות הטריים, הכינו אותם והוסיפו אותם לפריטים המבושלים שלכם. 
- הוספת תוספות בריאות אחרות כגון פירות טריים, טפטוף של שמן זרעי פשתן או זרעים נוספים כמו זרעי גדילן, צ'יה יגרמו לתוכים שלכם להתעניין בקציצה ויוכלו להתעניין בהם מאוד על ידי הוספת וריאציה נוספת למראה ולטעם. 
מרכיבי ירקותשקול לכלול שילוב של:             
  1. גזר עם העלים
    [Image: 6IwxRVy.jpg]

  2. ברוקולי
    [Image: nwJzos2.jpg]

  3. עלי סלרי
    [Image: DJJI9oa.jpg]

  4. דלעת כתומה
    [Image: kW1zX0N.jpg]

  5. כרוב ירוק
    [Image: rOOPVck.jpg]

  6. כרוב סגול
    [Image: qHEgTIM.jpg]

  7. קייל
    [Image: Ten525U.jpg]

  8. עלי סלק
    [Image: ZLXG7Aw.jpg]

  9. בטטות
    [Image: VgZqIQt.jpg]

  10. פלפל ירוק
    [Image: X0S4i7y.jpg]

  11. ירקות קולארד (סוג של תרד)
    [Image: RTqoiig.jpg]

  12. גרגר הנחלים
    [Image: D9GGc5T.jpg]

  13. קישוא בצבעים שונים
    [Image: aWxUwq3.jpg]

  14. דלעת צהובה
    [Image: iAYo3CD.jpg]

  15. פלפל אדום
    [Image: 5TBZGCB.jpg]

  16. שורש ג'ינג'ר
    [Image: awC6aKX.jpg]
  17. נורי (אצה יפנית)
    [Image: iqgdeXr.jpg]
  18. פלפלים ג'לפנו
    [Image: SU7arvp.jpg]
  19. פלפלי פובלנו
    [Image: BfSJ1ge.jpg]
  20. שעועית מבושלת
    [Image: A22R7cP.jpg]
  21. עדשים מבושלות
    [Image: mNL7Vdx.jpg]
  22. קוקוס לא ממותק 
    [Image: kHI1Ohn.jpg]
  23. לפת
    [Image: bCgXezd.jpg]
  24. שורש פטרוזיליה (פרנזי)
    [Image: daFoltz.jpg]
  25. ג'יקמה
    [Image: kMce9fQ.jpg]
  26. עלים של צמח שן הארי
    [Image: K8PzIHA.jpg]
  27. מנגולד שוויצרי
    [Image: Uf1zylv.jpg]
  28. אספרגוס
    [Image: Fqq4fvC.jpg]
  29. כוסברה
    [Image: kIFMcvr.jpg]
  30. צנון דייקון
    [Image: MH5kHnx.jpg]
  31. כרוב ניצנים
    [Image: BIPb1cV.jpg]
מרכיבי דגנים וזרעיםאיזון בין בחירת הירקות שלך לבין מרכיבים יבשים כמו:
  1. קינואה
    [Image: 7Nlg03u.jpg]
  2. אורז חום ובר (פרא)
    [Image: KXYa2s4.jpg]
  3. שיבולת שועל יבשה
    [Image: 4RI3FyC.jpg]
  4. פסטה מחיטה מלאה
    [Image: NjMECR8.jpg][Image: IpuaM6I.jpg]
  5. זרעי קנבוס
    [Image: FK6Zgdb.jpg][Image: Nn62YZp.jpg]
  6. לפתית
    [Image: kY11eer.jpg][Image: R7K2nYv.jpg]
  7. זרעי פשתן
    [Image: imhDzcG.jpg][Image: VSsbnYH.jpg]
  8. אבקת עשב חיטה
    [Image: eftVEMs.jpg][Image: aveUdo1.jpg]
  9. כוסמין
    [Image: CfH6pBX.jpg][Image: ASCpHHY.jpg]
  10. זרע סלרי
    [Image: 5Ezwyqh.jpg][Image: Cz5nf8U.jpg]
  11. זרעי יַרבּוּז
    [Image: 0OZ2i7W.jpg][Image: zhtbqtZ.jpg][Image: lvrTMNJ.jpg]
  12. זרעי פופקורן מבושל
    [Image: T1sU02T.jpg]
הכנת הקציצה ואחסנתו במקפיא
ראשית, יש לבשל את המרכיבים שלך הדורשים בישול. ואז בעזרת מעבד מזון קוצצים את הירקות הטריים ומוסיפים אותם לאוכל המבושל ולחומרים היבשים. 
מערבבים אותו היטב, מניחים בשקיות עם נעילת רוכסן, ומאחסנים במקפיא עד שתהיה מוכן לשימוש. 
אין לעבד את הירקות יתר על המידה. אתה רוצה שהם יתאימו לגודל להקת התוכים שלך, אבל אתה לא רוצה "דייסה". 
שימוש בפעימת המעבד המזון היא הדרך הקלה ביותר להבטיח חיתוך גס יפה של הירקות. 


קרדיט: the spruce pets