הנבטה (תערובת הנבטה) - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: חומרי עזר למגדל (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=13) +--- פורום: מאמרים וכתבות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=18) +---- פורום: תזונה (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=25) +---- אשכול: הנבטה (תערובת הנבטה) (/showthread.php?tid=1315) |
הנבטה (תערובת הנבטה) - צבי דגן - 09-01-2019 הנבטה (תערובת הנבטה) הנבטה היא אוסף של זרעים, בד"כ של קטניות ואחרים שמושרים/מוטבלים/מוספגים במים במשך מספר ימים עד שהם נובטים. כדי שהזרעים לא יתקלקלו יש לדאוג לספק להם אוויר. קיימות שיטות שונות לעשות זאת ואציין - שניים מהן:
לעתים קרובות משתמשים בהאכלת ציפורים בזרעים מונבטים, מושרים (מותפחים). במידה והתהליך אותו עוברים הזרעים עומד בכל אמצעי הזהירות במהלך ההכנה, הופכים הזרעים לרכים ומזינים ביותר. בתהליך ההנבטה, נוצרים בזרעים, חומרי הזנה חדשים שלא היו בהם לפני שנבטו. זרעים מונבטים, מושרים (מותפחים) הם תוספת אידאלית וחיונית לתזונה היומית הסטנדרטית של הציפור. להאכלה בתערובת זרעים מושרים יש השלכות חיוביות על ההתנהגות הבין-מינית והיא מגבירה את הפוריות. באילו זרעים ניתן להשתמש לשם כך? חשוב שהזרעים יהיו מגוונים ומאיכות מעולה כדי להביא לתזונה מאוזנת. יש להשתמש בסוגי זרעים שונים, שזמן ההנבטה/התפיחה הנחוץ להם דומה. רצוי שהזרעים יהיו בעלי ליבות שהציפורים אוהבות לאכול. אפשר להשתמש בזרעים האלה:
במהלך ההשריה, מתפתחים תהליכים ביולוגיים שנוצרים תחת השפעת מים, חום וחמצן, הם גורמים לאפקט חיובי מאד על הזרעים. כתוצאה מההשריה, הזרעים מתרככים ונעשים קלים לקילוף ולכן ציפורים אוהבות לאכול אותם. מהו הרכב התערובת? ניתן לקנות תערובת זרעים מוכנה, תערובת זרעים שמתאימים לגודל של התוכי ולהוסיף את הזרעים האלה. תירס, חיטה מלאה, אפונים מסוגים שונים, אפונים אוסטרליות, דורה, דורה לבנה (סורגום), חריע, כוסמת, חמניות שעועית לבנה וחומה, חומוס, פול ועוד. בנוסף לתערובת הזרעים שקונים בחנות, ניתן להוסיף לתערובת ההשריה, גם את הזרעים האלה: זרעי דלעת, זרעי חמניות קטנות, זרעי חמניה לבנה, עדשים אדומים, עדשים ירוקים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, פול קטן, סיטריה אדומה, סיטריה צהובה, סיטריה שחורה, חומוס (מהסוג הקטן), אפונה, אפונה צהובה, אפונה דן, סויה, תירס של פופקורן, דוחן לבן, דוחן צהוב, דוחן אדום, דוחן ירוק (יפני), דוחן שחור, ניגר, שיבולת שועל מקולפת, שיבולת שועל שלמה (עם הקליפה), אורז מלא, דורה אדומה, דורה לבנה, חיטה, שעורה, מאש (אפונה טאילנדית), חריע, לפתית, חפורית, כוסמת, זרעי פשתן, פרילה, קירסנה. עיין גם בקישורים האלה: השרייה והנבטה - הכנה והגשה השרייה (תערובת השרייה) - איך, כמה ולמה? |