פורום תוכיפדיה
נקטר לורי - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: חומרי עזר למגדל (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=13)
+--- פורום: מאמרים וכתבות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=18)
+---- פורום: תזונה (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=25)
+---- אשכול: נקטר לורי (/showthread.php?tid=1083)



נקטר לורי - רז_RAZ - 04-01-2019

[Image: icM66XI.jpg]
חשיבות הנקטר לורי ואיך מכינים נקטר
מערכת העיכול של הלורים שונה מזו של תוכים אחרים, ובהתאם  לכן גם תזונתם שונה.
תזונת הלורי מורכבת מפרות, מצוף, מאבקת פרחים (פולן) ואפילו מחרקים.
הלשון המחוספסת של הלורים מתאימה בצורה מושלמת לאיסוף צוף ופולן.
לורים רבים אוהבים לאכול פרחים כמו: פוקסיה, בגוניה, שן הארי, יערת הדבש ופרחים אחרים, כדי לקבל את הצוף. כמו כן הם ניזונים גם מפרות כמו: תפוח, אגס, ענבים, תפוז, רימון, פפאיה, גויאבה, בננה, סברס ותאנים.
נקטר לורי הוא מזון מלא ומושלם שמתאים ללורים, לפיג פארוט ולהנגינג פארוט.
נקטר~לורי מכיל את כל המרכיבים הדרושים לתזונתם של תוכים אלה: פחמימות, חלבונים, חומצות אמינו, שומנים, ויטמינים, מינרלים, יסודות קורט, סיבים תזונתיים ופולן, בתוספת ספירולינה.
לספירולינה יש חשיבות גדולה בהדגשת צבעי הנוצות ובמניעת התחמצנות המזון.

כאמור, נקטר~לורי מכיל את כל המרכיבים הדרושים לתוכים, ביחס המדויק.
לא מומלץ להוסיף מרכיבים אחרים לנקטר משום שהם עלולים לשבש את האיזון בהרכב התזונתי.
מומלץ לגוון את תזונת התוכים על ידי הוספת פרות טריים (רצוי פרות שמכילים כמות נמוכה של ברזל, שכן עודפי ברזל גורמים נזק לכבד).

מה בעצם מכיל הנקטר?
  • הנקטר מכיל חלבונים, פחמימות, גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז, שומנים, חומצות שומן, סיבים תזונתיים.
  • חומצות אמינו: ל-אלנין, ל-ארגינין, אספרגין, ל-ציסטאין, חומצה ל-גלוטמית, ל-היסטידין, גליצין, ל-איזולאוצין, ל-לאוצין, ל-מתיונין, ל-פרולין, ל-סרין, ל-פנילאלנין, ל-טירוזין, ל-ולין, ל-טריפטופן, הידרוקסי-טריפטופן, ל-תראונין.
  • מינרלים ויסודות קורט: סידן, זרחן, מגנזיום אספרטאט, יודיד, אשלגן, נתרן, כלוריד, ברזל, אבץ, נחושת, פלואור, מנגן, מוליבדנום.
  • ויטמינים: ויטמין A, ויטמין D3, ויטמין E, ויטמין K1, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B6, ויטמין B12, ויטמין PP, ניאצין, ויטמין H, ביוטין, כולין, חומצה פנטוטנית, חומצה פולית, קומפלקס ביופלבנואיד הדרים, פולן פרחים, ספירולינה.
אופן ההכנה
  • לערבב 15 גרם נקטר לורי ב- 100 מ"ל מים.
  • הנקטר עמיד למשך 24 שעות, ויש להכין נקטר חדש בכל יום.
  • אין לחשוף את הנקטר לשמש ישירה.
  • בנוסף יש להגיש גם מי שתייה.
  • ניתן להשיג באריזות של: 3 ק"ג.
[Image: zng82DE.jpg][Image: 50QNkUv.jpg]