קניית גוזלים לגמילה - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: קניית גוזלים לגמילה (/showthread.php?tid=1092) |
RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 זה, פחות או יותר, המפרט הטכני של כל האומנות. הערות:
RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 ראיתי שיש להם גם מדגרה לתוכים עם מפרט טכני מאוד דומה (בתוספת הפרטים הייחודיים למדגרה). מפרט טכני
RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 צריך לבדוק את המחירים ולשקול את עניין ההפרש. אשמח אם תברר ותפרסם כאן. RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 בעניין המחירים אתה יכול להתקשר למספר הזה: 050-9488932 לדעתי, אתה לא צריך מדגרה, אלא אם אתה מעוניין להפוך לעסק מסחרי. דבר נוסף, אם לא תשיג לקנות גוזל בן שבוע/שבועיים, תוכל לקנות זוג בוגר ("עובד"), לאפשר להם להתרבות, ולהאכיל את אחד הגוזלים. תוכל לנקוט גם בשיטת ההאכלה המשותפת. RE: קניית גוזלים לגמילה - אהבת חיות - 04-13-2019 כרגע אני מעוניין באומנת פחות במדגרה. הבעיה בזוג עובד בדרך כלל אנשים "ישמשו" אותם רק ל"מכונת ביצים" ולא יחברתו אותם, הרצון שלי אם יהיו לי זוגות שהם גם יעבוד וגם יהיו מחוברתים. אם מסתכלים על האומנת הזאת והתוספות שקיימות בה לעומת אומנות אחרות שקיימות בשוק האם שווה תוספת של 600₪ מול אומנות אחרות שקיימות בשוק? RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 המושג השלילי "מכונת ביצים", הוא תלוי במגדל. זה שמאפשרים לזוג תוכים להתרבות, לא הופך אותם למכונות. אם מאפשרים להם להתרבות רק פעמיים/שלוש בשנה ולא "סוחטים" אותם, זה מצב נורמלי ורצוי לזוג תוכים. אתה יכול להחליט איך לגדל אותם - מחוברתים או פראים. לגבי שאלתך השנייה, כבר ציינתי לעיל, שאני צריך לראות את הנתונים בשתי האומנות. אם אני משווה אל האומנות הישנות, הרי שההפרש שווה את המחיר. שוב, זה תלוי מהן הדרישות שלך, אם אתה חושב שלא תצטרך מדגרה, אפשר להסתפק בבקר פשוט. נראה לי שעיקר ההפרש נובע מההפרש בין מחיר הבקרים, (בקר עם דיוק של 0.1+ מעלה הרבה יותר יקר מאשר בקר עם דיוק של 1+ מעלה) כמובן שהמחיר נגזר גם מאיכות החומר שממנו עשוי הגוף + עובי הזכוכית ואיכות האביזרים האחרים. תערוך לי מעין טבלה של המפרט הטכני שמשווה את שתי האומנות ואתן לך תשובה מדויקת יותר. RE: קניית גוזלים לגמילה - אהבת חיות - 04-13-2019 זה המפרט של אומנת שמצאתי:
בדרך כלל אדם שרוצה ביצים לא ישקיע בלהשאיר אותם מחוברתים. אני לא יודע אם אצטרך בעתיד מדגרה או לא, אבל נראה לי שאומנת עם דיוק מרבי זה רק יתרון/ RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 אני רואה מספר הבדלים עיקריים:
RE: קניית גוזלים לגמילה - אהבת חיות - 04-13-2019 לא הצלחתי כלכך להבין האם כלל הפרמטרים של האומנות מצדיק את הפרש המחיר? צריך לברר האם יש אומנות יותר גדולות בeggi. התכנון בכל מקרה לקחת צעירים ולגדל אותם מחוברתים אבל עד שיגיעו ביצים לוקח הרבה זמן ויש את הסיכון שהם לא ירצו להתחבר אחד לשני, כשהם "עובדים" אתה יודע שהם התחברו. RE: קניית גוזלים לגמילה - צבי דגן - 04-13-2019 למרות שחסר לי נתון חשוב (רגישות הבקר), בסה"כ לא מצדיק את ההפרש. בקר בדיוק של 0.1+ מעלה עולה הרבה יותר מאשר דיוק של 1+ מעלה. אבל מכיוון שבאומנת מספיק הבקר הפחות רגיש (הזול) הרי שבכל מקרה, הפרש המחירים לא מוצדק, אלא אם כן את חושב גם על מדגרה. |