![]() |
|
צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( (/showthread.php?tid=4958) |
RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - משפחת שכטר - 01-17-2026 באתי לעדכן וראיתי את השאלה שלך, תודה על ההתעניינות לצערי לא... דוקא הזפק שלו התרוקן כמעט לחלוטין בלילה בשבת לפני שהלכנו לישון אז הבאתי לו ממש מעט דיסה דלילה יחסית והוא שמח ואכל והיה רגוע אבל בבוקר מצאנו אותו מת ![]() תודה על העזרה לגביו בכל אופן. מקווה שלגוזל הנוסף שאיתו יהיה סוף טוב יותר יש לו סיכוי לשרוד לבד בלי גוזל נוסף לצידו? RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - צבי דגן - 01-17-2026 מקרים כאלה אינם נדירים, במיוחד למי שאין לו ניסיון בהאכלה ידנית. לגוזל השני, יש סיכוי לשרוד גם בלי גוזל נוסף לצידו ובתנאי שיקבל את כל התנאים שנחוצים לו. RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - משפחת שכטר - 01-22-2026 אם אפשר לשאול לגבי ה'אומנת' של הגוזל השני ששרד נשברה לי המנורת חימום שאיתה דאגתי לווסת את הטמפרטורה והלחות הגוזל בן 28 ימים שזה אומר שממש עוד מעט כבר לא יצטרך חימום רציני כ"כ ולכן לא הייתי רוצה לקנות עכשיו משהו חדש חלופי השאלה אם זה בסדר לשים אותו נכון לעכשיו בתא ההטלה על גבי מיחם במצב שמירת חום, שעליו במקום מכסה הפלסטיק הלא יציב אני שם משטח נירוסטיה מצופה בנייר כסף? בדקתי וזה עושה חום בקטנה, לא עובר את ה 30 מעלות זה לא מרגיש רטוב בכלל והנסורת למטה נשארת לגמרי יבשה אפילו לא לח רק שאני לא יודע כמה לחות באמת יש שם כי המד משתבש מזה ורושם לי HH ונתקע ככה שעות תודה רבה על המענה והעזרה!! RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - צבי דגן - 01-22-2026 גוזל בן 28 ימים זקוק לאמנת. תעיין בטבלה הזו: טמפרטורות באומנת לפי גיל הגוזל בימים: ![]() ציטוט:"לשים אותו בתא ההטלה, על גבי מיחם במצב שמירת חום" RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - משפחת שכטר - 01-22-2026 מבחינת הטמפרטורה זה בסדר ולא מגיע לטמפרטורה גבוהה מידי אם אני משאיר פתח אורור קטן מלמעלה השאלה מצד זה שזאת קופסא מעץ - האם יש בעיה בשימוש באומנת מעץ במקום פלסטיק בגלל הלחות שמוסיפים? (ה AI טען שעץ עם לחות מלמטה כמו מהמיחם יכול ליצר לחות שהעץ יספוג וזה יהיה מצע לחידקים - זה נכון?) RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - צבי דגן - 01-22-2026 אומנת מעץ - מצוינת. לא ייווצרו אם תשמור על הניקיון. ובנוסף, לאחר כל מחזור צריך לנקות וגם לחטא את האומנת. עיין כאן: חומרי חיטוי לכלוב ולכלי האוכל כדאי לחטא את הידיים לפני כל טיפול בגוזלים: חיטוי לידיים ולפצעים RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - משפחת שכטר - 01-22-2026 תודה רבה רבה RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - יוסף !!! - 01-24-2026 סתם בשביל לדעת .. צבי יש לך מושג אולי למה הגוזל של משפחת שכטר מת? RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - צבי דגן - 01-25-2026 מתוך המידע הנ"ל קשה לדעת. יתכן שהיה לו חור בוושט והמזון לא התעכל ואולי טמפרטורה ו/או לחות לא מתאימים. וגם תתכן סיבה אחרת שלא קשורה להנ"ל. RE: צריך עזרה עם גוזל קוקטייל שננטש וחולה :( - משפחת שכטר - 01-26-2026 לדעתי הלא מנוסה בכלל אלא רק מתוך העובדות שקרו איתו - אני מאמין שזה קשור בעיקר לגרעין הענק שנתקע לו בזפק שבוע לפני שהוא מת ההורים שלו האכילו אותו באופן חד פעמי ואז ראינו בזפק שלו גרעין ענק שלא הבנו מהו רק אחר כך ראינו שיש בתערובת של התוכים קצת גרגירי תירס ענקיים וקשים ולפי הצורה קלטנו שזה היה פשוט גרעין כזה ענק שנכנס לו באופן שלם בלי שום ריסוק הזפק התרוקן מושלם ורק הגרעין נשאר, כך במשך כמה ימים עשיתי לו המון עיסויים ולחצתי על הגרעין שהיה כמו אבן עד שבסוף הוא נשבר איכשהו אבל לא לגמרי מהרגע שהוא עזב את הזפק הגוזל הפסיק לעכל כמו שצריך לכן אני חושב שזה נתקע לו בעיכול או משהו כזה וגם היתה קצת התיבשות שלא היטיבה איתו בנוסף זה הגיוני? שלחת לי טבלה עם הטמפרטורה שהגוזל צריך באומנת אבל בעבר שלחת לי טבלה עם נתונים אחרים מה המידע הנכון שעלי להשתמש בו? ![]()
|