פורום תוכיפדיה
למה התוכים עומדים ככה? - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: למה התוכים עומדים ככה? (/showthread.php?tid=4463)

עמודים: 1 2 3

RE: למה התוכים עומדים ככה? - צבי דגן - 07-12-2024

תוכי בריא לא ישן באמצע היום על רצפת הכלוב כשנוצותיו נפוחות!
- תוכי יכול לרדת לרצפת הכלוב אם יש לו "סידורים" - צעצוע, אוכל שנפל לשם, וכדומה, אבל הוא לא יישאר על הרצפה, לזמן ממושך, בלי לזוז.
אם זה מה שהוא עושה - יש לך תוכי חולה. (בטבע, אם הוא יורד לקרקע וישן מישהו כבר ידאג להרוג אותו - בני הלהקה שלו או טורף כלשהו) תוכי חולה לא תמיד ירד לרצפת הכלוב, לפעמים הוא יישן על המוט למעלה, אבל בשעות לא מקובלות (כלומר באמצע היום) וכשנוצותיו נפוחות.
- לעומת זאת, לא כל תוכי שישן באמצע היום הוא חולה - יש כאלה שרק תופסים תנומה קלה - בשעות קבועות, וללא נוצות נפוחות, כשהנוצות נפוחות - זה לא סימן טוב.
- כשתוכי חולה, טמפרטורת הגוף שלו יורדת (בניגוד לבני-האדם - אצלנו בדרך כלל הטמפרטורה עולה).
- כשהתוכי חש שטמפרטורת גופו יורדת, הוא מנפח/פותח את נוצות הגוף וכולא ביניהן אוויר. האוויר מבודד את גופו ומונע בריחת חום הגוף אל הסביבה.
התוכי נראה אז גדול מהרגיל.

RE: למה התוכים עומדים ככה? - צבי דגן - 07-12-2024

מה לעשות אם זה קורה?
עזרה ראשונה: לחמם את התוכי - להוסיף מנורה או מפזר - חום ליד הכלוב.
יש לדאוג שהאוויר החם לא יגיע ישירות אל התוכי.
- טמפרטורת הסביבה צריכה להיות 27 - 28 מעלות צלזיוס.
- קח את התוכי בהקדם לווטרינר שיש לו ניסיון עם תוכים.
- אל תאמר, "נראה מה יהיה מחר" שמה יהיה זה מאוחר מידי.
- תוכי שלא מרגיש טוב היום, ירגיש רע יותר מחר ואולי ימות מחרתיים.

RE: למה התוכים עומדים ככה? - רינה - 07-12-2024

אבל הוא צעיר..
התוכים שלי היו יושנים ביום.. זה תלוי באיזה גיל מדובר

פשוט לפי מה שאני הבנתי הג׳אקו עוד צעיר..

אה עכשיו ראיתי שהוא בן חצי שנה
אולי ערב

RE: למה התוכים עומדים ככה? - רענן - 07-12-2024

(07-12-2024, 12:36 PM)צבי דגן כתב: תוכי בריא לא ישן באמצע היום על רצפת הכלוב כשנוצותיו נפוחות!
- תוכי יכול לרדת לרצפת הכלוב אם יש לו "סידורים" - צעצוע, אוכל שנפל לשם, וכדומה, אבל הוא לא יישאר על הרצפה, לזמן ממושך, בלי לזוז.
אם זה מה שהוא עושה - יש לך תוכי חולה. (בטבע, אם הוא יורד לקרקע וישן מישהו כבר ידאג להרוג אותו - בני הלהקה שלו או טורף כלשהו) תוכי חולה לא תמיד ירד לרצפת הכלוב, לפעמים הוא יישן על המוט למעלה, אבל בשעות לא מקובלות (כלומר באמצע היום) וכשנוצותיו נפוחות.
- לעומת זאת, לא כל תוכי שישן באמצע היום הוא חולה - יש כאלה שרק תופסים תנומה קלה - בשעות קבועות, וללא נוצות נפוחות, כשהנוצות נפוחות - זה לא סימן טוב.
- כשתוכי חולה, טמפרטורת הגוף שלו יורדת (בניגוד לבני-האדם - אצלנו בדרך כלל הטמפרטורה עולה).
- כשהתוכי חש שטמפרטורת גופו יורדת, הוא מנפח/פותח את נוצות הגוף וכולא ביניהן אוויר. האוויר מבודד את גופו ומונע בריחת חום הגוף אל הסביבה.
התוכי נראה אז גדול מהרגיל.

הוא כבר כמעט לא ישן בתחתית הכלוב וגם כשישן שם זה היה רק בלילה שאלתי את המגדל (מכיר אותו כבר לפני הקניה הוא זמין ובקשר) הוא אמר שהגיוני הכי הוא עוד קטן וכמו שאמרתי הוא ישן ככה רק כשאני איתו או כשהוא יחסית עייף הוא פעיל מאוד בעיקרון

(07-12-2024, 12:43 PM)רינה כתב: אבל הוא צעיר..
התוכים שלי היו יושנים ביום.. זה תלוי באיזה גיל מדובר

פשוט לפי מה שאני הבנתי הג׳אקו עוד צעיר..

אה עכשיו ראיתי שהוא בן חצי שנה
אולי ערב

חצי שנה אצל ג'אקו זה די צעיר יודעים בוודאות שהוא בוגר זה כשהעינים שלו צהובות מסביב, אגב בגרות מינית שלו אם אני לא טועה זה ב3 שנים נראה לי.

RE: למה התוכים עומדים ככה? - יוסף !!! - 07-14-2024

לי יש גם קוואקר שמצאתי חוץ מהגרינציק אבל אני צריך לקחת אותו לווטרינר כי הוא סוגר את אחד מהעיינים מלא והיא אדומה קצת