RE: חתול דוגר על ביצים - צבי דגן - 07-02-2023
הבנתי אותך, בגדול אין לי תגובות תגובות נוספות על אלו שכבר דנו בהן.
יפה שאין לך פחדים וחששות.
ולעומת זאת מן הידוע הוא שהדת נשענת על שלושה דברים (אני מניח שלא תסכים איתי): על השקר, על הפחד, ועל הציות.
לכן, אלוהי המאמינים, מפחיד אותם במחלות קשות אם לא יצייתו לו: "והיה אם לא תשמע בקול ה' אלוהיך... ובאו עליך כל הקללות האלה והישגוך".
יהוה מקלל אותם כאילו במריבת שוק עסקינן; מתפרע בשצף קצף.
הנה הכתוב מפרט: "ידבק אדוני בך את הדבר עד כלותו אתך מעל האדמה אשר אתה בא שמה לרשתה".
ומיד ממשיך הכתוב בפירוט מחלות נוספות: "יככה אדוני בשחפת ובקדחת ובדלקת ובחרחר ובחרב ובשידפון ובירקון".
אלוהים לא הסתפק במחלות המפורטות האלה אלא המשיך ונקט עוד כמה מחלות נוספות: "יככה אדוני בשחין מצרים ובעפלים ובגרב ובחרס"
והכתוב גם ממהר ומוסיף מחלת שחין נוספת: "יככה אדוני בשחין רע על הברכים ועל השקים אשר לא תוכל להרפא".
ואם לא די בכל החוליים והמדווים הללו נוספו בהמשך הפרק עוד כמה מחלות מן הסוג הכללי: "והפלא אדוני את מכתך ואת מכות זרעך מכות גדולות וחלים רעים ונאמנים".
וכדי שלא תהיה אי הבנה גם לעתיד לבוא, שאם תרד עלינו חלילה מחלה חדשה לגמרי (כמו האיידס והקורונה) נמצא שאיננה מפורטת ברשימת הקללות, לכן מקפידה התורה לסיים: "גם כל חלי וכל מכה אשר לא כתוב בספר התורה הזאת יעלם אדוני עליך עד הישמדך".
יהוה, במצח נחושה: מפחיד בשקרים כדי שיצייתו לו.
ומדוע אלוהים מתנהג כבריון שכונתי?
הרמב"ם מסביר, במורה נבוכים, שכתבי הקודש נכתבו להמון. כלומר, לאנשים פשוטים שאין ביכולתם להפעיל את שכלם לכן נכתבו הפחדות ועונשים כפי שנוהג אב כלפי ילדיו.
אלא שהשיטה החינוכית הזו קרסה.
כשנכחו, שכל השקרים המפחידים, הכתובים במקרא, לא מתממשים באמת המציאו שקר חדש, וברית חדשה (התלמוד): גיהינום לאחר המוות.
הנה השקר המפחיד שאינו ניתן להפרכה: נשמתך תתבשל בצואה רותחת לאחר מותך, אם לא תציית.
כך בני אדם בדו "ישות-על" מפחידה כדי שהבריות יצייתו לדבריהם, וכשדבריהם הפסיקו להפחיד (כי המציאות טופחת על שקריהם) הם בודים הפחדות מעבר למציאות (העולם לאחר המוות).
הנה הטרגדיה במלוא הדרה: בימינו, בעידן הקדמה, ישנם עוד אנשים שמפחדים מ"הבריון השכונתי" (אלוהים) שאינו אלא מאיים עם אקדח ללא כדורים.
למרות שאני רוצה לכבד את אמונותיך, אני מקווה שאתה מרשה לי להגיד את הדברים האלה כפי שאני חושב אותם ללא מורא ופחד ומבלי שתיפגע או שתיעלב.
RE: חתול דוגר על ביצים - צבי דגן - 07-02-2023
(07-02-2023, 09:00 PM)רוני כתב: (07-02-2023, 08:16 PM)צבי דגן כתב: ציטוט:הוא הא
תפתחו אשכול מחלוקות
כמו בגמרא!!!
אתה צודק, די חרגנו מנושא האשכול "חתול דוגר על ביצים" אני יכול לפצל את האשכול, רק תגיד מאיזו תגובה צריך לפצל.
RE: חתול דוגר על ביצים - רוני - 07-03-2023
(07-02-2023, 09:02 PM)צבי דגן כתב: הבנתי אותך, בגדול אין לי תגובות תגובות נוספות על אלו שכבר דנו בהן.
יפה שאין לך פחדים וחששות.
ולעומת זאת מן הידוע הוא שהדת נשענת על שלושה דברים (אני מניח שלא תסכים איתי): על השקר, על הפחד, ועל הציות. מה זה "מן הידוע??" למי בדיוק זה ידוע??
לכן, אלוהי המאמינים, מפחיד אותם במחלות קשות אם לא יצייתו לו: "והיה אם לא תשמע בקול ה' אלוהיך... ובאו עליך כל הקללות האלה והישגוך".
יהוה מקלל אותם כאילו במריבת שוק עסקינן; מתפרע בשצף קצף.
הנה הכתוב מפרט: "ידבק אדוני בך את הדבר עד כלותו אתך מעל האדמה אשר אתה בא שמה לרשתה".
ומיד ממשיך הכתוב בפירוט מחלות נוספות: "יככה אדוני בשחפת ובקדחת ובדלקת ובחרחר ובחרב ובשידפון ובירקון".
אלוהים לא הסתפק במחלות המפורטות האלה אלא המשיך ונקט עוד כמה מחלות נוספות: "יככה אדוני בשחין מצרים ובעפלים ובגרב ובחרס"
והכתוב גם ממהר ומוסיף מחלת שחין נוספת: "יככה אדוני בשחין רע על הברכים ועל השקים אשר לא תוכל להרפא".
ואם לא די בכל החוליים והמדווים הללו נוספו בהמשך הפרק עוד כמה מחלות מן הסוג הכללי: "והפלא אדוני את מכתך ואת מכות זרעך מכות גדולות וחלים רעים ונאמנים".
וכדי שלא תהיה אי הבנה גם לעתיד לבוא, שאם תרד עלינו חלילה מחלה חדשה לגמרי (כמו האיידס והקורונה) נמצא שאיננה מפורטת ברשימת הקללות, לכן מקפידה התורה לסיים: "גם כל חלי וכל מכה אשר לא כתוב בספר התורה הזאת יעלם אדוני עליך עד הישמדך".
יהוה, במצח נחושה: מפחיד בשקרים כדי שיצייתו לו.
ומדוע אלוהים מתנהג כבריון שכונתי?
הרמב"ם מסביר, במורה נבוכים, שכתבי הקודש נכתבו להמון. כלומר, לאנשים פשוטים שאין ביכולתם להפעיל את שכלם לכן נכתבו הפחדות ועונשים כפי שנוהג אב כלפי ילדיו.
אלא שהשיטה החינוכית הזו קרסה.
כשנכחו, שכל השקרים המפחידים, הכתובים במקרא, לא מתממשים באמת המציאו שקר חדש, וברית חדשה (התלמוד): גיהינום לאחר המוות.
הנה השקר המפחיד שאינו ניתן להפרכה: נשמתך תתבשל בצואה רותחת לאחר מותך, אם לא תציית.
כך בני אדם בדו "ישות-על" מפחידה כדי שהבריות יצייתו לדבריהם, וכשדבריהם הפסיקו להפחיד (כי המציאות טופחת על שקריהם) הם בודים הפחדות מעבר למציאות (העולם לאחר המוות).
הנה הטרגדיה במלוא הדרה: בימינו, בעידן הקדמה, ישנם עוד אנשים שמפחדים מ"הבריון השכונתי" (אלוהים) שאינו אלא מאיים עם אקדח ללא כדורים. צבי אתה מביא פה רק עונשים, שכחת שבתורה יש גם שכר למעשים טובים?? חוץ מזה למה ניראלך שיש לאנשים ענין להמציא את כל זה??? למה שאנשים ירצו שאני אשמור שבת? אניח תפילין? אתפלל? אעשה קידוש? צדקה? ועוד כל מיני דברים,
תחשוב על זה שאין בזה שום היגיון שבן אדם ימציא את זה, בטח לא כשזה מחייב גם אותו...
למרות שאני רוצה לכבד את אמונותיך, אני מקווה שאתה מרשה לי להגיד את הדברים האלה כפי שאני חושב אותם ללא מורא ופחד ומבלי שתיפגע או שתיעלב.
אמנם יכולת לכתוב את הדברים בצורה עדינה יותר, אך בכל מקרה לא נפגעתי ולא נעלבתי...
RE: חתול דוגר על ביצים - צבי דגן - 07-03-2023
(07-03-2023, 04:23 AM)רוני כתב: (07-02-2023, 09:02 PM)צבי דגן כתב:
- מה זה "מן הידוע??" למי בדיוק זה ידוע?
ידוע לי ולכל מי שקורא את התנ"ך - תמיד יש הפחדות.
- צבי אתה מביא פה רק עונשים, שכחת שבתורה יש גם שכר למעשים טובים??
חוץ מזה למה ניראה לך שיש לאנשים ענין להמציא את כל זה???
למה שאנשים ירצו שאני אשמור שבת? אניח תפילין? אתפלל? אעשה קידוש? צדקה? ועוד כל מיני דברים?
- למרות שאני רוצה לכבד את אמונותיך, אני מקווה שאתה מרשה לי להגיד את הדברים האלה כפי שאני חושב אותם ללא מורא ופחד ומבלי שתיפגע או שתיעלב.
אמנם יכולת לכתוב את הדברים בצורה עדינה יותר, אך בכל מקרה לא נפגעתי ולא נעלבתי.
יפה, שמחתי לשמוע שבניגוד לרבים אחרים שמנתקים מגע עם אפיקורסים (אולי מחשש להשתכנע או להיפגע?), אתה מוכן להתמודד.
כפי שכבר נאמר בפורום: "מי שלא יודע להוכיח את אמונתו - לא באמת מאמין".
- תחשוב על זה שאין בזה שום היגיון שבן אדם ימציא את זה, בטח לא כשזה מחייב גם אותו.
אני לא בטוח בזה.
ישנן כל מיני סיבות לבני אדם, למה להמציא דתות שונות, טקסים משונים והמצאות אחרות.
למשל: הקרבת קורבנות - ידוע לך למה המציאו את הנוהג המגונה זה?
RE: חתול דוגר על ביצים - צבי דגן - 07-03-2023
ההבדל ביני לבינך הוא:
- אתה התחנכת על ברכי הדת, על אמונה באלוהים ועל קבלת התורה מאלוהים והמשכת את המסורת.
גם אני התחנכתי כמוך אבל היו לי שאלות רבות ודי מהר הבנתי שאלוהים לא קיים, שהתורה נכתבה בידי בני אדם (מפני שיש בה שגיאות רבות) ולכן החלטתי שזו אינה הדרך הנכונה.
- אתה חושב שהתורה היא מושלמת וחסרת טעויות.
אני יודע שי שגיאות רבות.
- אתה מאמין שהתורה נתנה בסיני ע"י משה שקיבל אותה מאלוהים.
אני יודע שזו אגדה ולא יותר, שהרי יש בה טעויות עובדתיות שאלוהים לא אמור לעשות.
- אתה חושב שהדת ומנהיגי הדת הם תמימים וחסרי אינטרסים.
ואני חושב שהם מקדמים את האינטרסים שלהם על חשבון המאמינים.
- אתה אולי חושב שאסור לך ללמוד דברים שנוגדים את אמונתך (למשל: תורת האבולוציה של דארווין).
ואני חושב שעל בני האדם ללמוד את הכל או לפחות - את הרוב.
|