רביית תוכון אוסטרלי - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: רביית תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- אשכול: רביית תוכון אוסטרלי (/showthread.php?tid=1976) |
RE: הרביית תוכון אוסטרלי - noa91 - 10-04-2020 (10-04-2020, 10:58 PM)צבי דגן כתב: המיומנות היא גם מה שאמרת לעיל ועוד, למשל לגזור בעזרת מספריים ייעודיות. RE: הרביית תוכון אוסטרלי - צבי דגן - 10-04-2020 אם רוצים לחברת תוכי, צריך לגדל אותו כבודד בכלוב נפרד ובחדר יחד עם כל בני המשפחה. תוכי שגדל יחד עם תוכי נוסף, יעדיף לפתח קשרים עם התוכי הנוסף ופחות - עם בני המשפחה. ציטוט:איזה מין להביא (האכלת יד) אם בכלל, כדי שמחד - שניהם יישארו האכלת ידאין אפשרות לאכול את העוגה וגם שתישאר שלמה לא קיימת אפשרות כזו כפי שהזכרת לעיל. ובנוסף, תוכי שהואכל בידי אדם, אינו בהכרח גם תוכי מחוברת. RE: הרביית תוכון אוסטרלי - noa91 - 10-04-2020 (10-04-2020, 11:11 PM)צבי דגן כתב: אם רוצים לחברת תוכי, צריך לגדל אותו כבודד בכלוב נפרד ובחדר יחד עם כל בני המשפחה. 1. אז איך יש כאלו שמגדלים כמה תוכים יחד?? (מחוברתים...) 2. כמובן. התכוונתי לשני מחוברתים ולא לשני האכלות יד. RE: הרביית תוכון אוסטרלי - צבי דגן - 10-04-2020
RE: הרביית תוכון אוסטרלי - noa91 - 10-04-2020 טווב. לא ידעתי שזה עד כדי כך. נראה כי המגמה היא שתוכי הוא פחות כתחביב אלא כמחוייבות (כמעט תינוק.?) על מנת שיהיה קשר טוב.. בעוד שחשבתי שעל מנת שיהיה קשר טוב צריך לדאוג לחברה של התוכי עם הבעלים, אך כדי שלא ישתעמם לדאוג לתעסוקה מתמדת, ותוכי נוסף היה נראה לי כפתרון אידיאלי.. טעיתי לגמרי. מקווה שאוכל לחברת את הקוקטייל מחדש. אם כי לפי השרשור כאן נראה כי עדיף להתחיל מאפס עם התוכון וזהו... אכן? RE: רביית תוכון אוסטרלי - צבי דגן - 10-04-2020 ציטוט:נראה כי המגמה היא שתוכי הוא פחות כתחביב אלא כמחויבות (כמעט תינוק.?) על מנת שיהיה קשר טוב..גם אני חושב, שעדיף לך להחזיר את התוכי הנוכחי למוכר ולקנות תוכי חדש לאחר התייעצות וקבלת הנחיות מאתנו. RE: הרביית תוכון אוסטרלי - דוד אליאב ברמי - 10-05-2020 (10-04-2020, 10:58 PM)צבי דגן כתב: (10-04-2020, 11:30 PM)צבי דגן כתב:אם התוכי מורט ונשכו אותו אני ממש לא חושב שהמוכר יסכים לקחת אותו חזרהציטוט:נראה כי המגמה היא שתוכי הוא פחות כתחביב אלא כמחויבות (כמעט תינוק.?) על מנת שיהיה קשר טוב..גם אני חושב, שעדיף לך להחזיר את התוכי הנוכחי למוכר ולקנות תוכי חדש לאחר התייעצות וקבלת הנחיות מאתנו. RE: רביית תוכון אוסטרלי - noa91 - 10-05-2020 עדכון לגבי הקוקוטייל: היום בבוקר הוצאתי אותו מהכלוב המשותף (הוא לא מוכן להכנס לכלוב הקטן (עגול קוטר 30 גובה 50) ועדיין אין לי כלוב אחר), ואז הייתי איתו שעה רצופה. בלי לגעת בו. רק דיברתי איתו. ולאט לאט הבאתי לו אוכל מהיד שלי, אכל ממש בשמחה, ולקראת הסוף הוספתי קצת ליטופים - הוא לא התנגד אבל לא היה מוכן לעלות על היד בקלות. אחרי כמה שעות הצלחנו להרים אותו (עלה מעצמו אבל רצה לעוף), העברנו אותו לאיפה שאנחנו רוב היום, והיה איתנו עוד איזה שעתיים. ואז הסכים לעלות לזמן קצר - מעצמו.. אז נראה שהוא לא התקלקל לגמרי.. אם כי יש עבודה.. ממש תודה על כל ההכוונה!!! לגבי התוכונים, שאלה נוספת שעלתה לי: במידה ואראה שהעניין לא פשוט (של ההאכלת יד) אם אחזיר את הגוזל לתא ההטלה - ההורים יתייחסו אליו או יתעלמו? כלומר אני מחוייבת לטפל בו בכל מחיר, או יש דרך חזור? RE: רביית תוכון אוסטרלי - yinon236 - 10-05-2020 צבי אני דווקא מתנגד לדיעה שלך להחזיר, זה תוכי זה בעל חיים עם רגשות לא חפץ. הוא כבר מתרגל למקום החדש ולהחזיר אותו זה סתם סטרס מיותר במקום לברוח מהבעיה צריך לטפל בה, אם יש רצון ומוטיבציה (10-05-2020, 11:55 AM)noa91 כתב: לגבי התוכונים, יתכן ויזרקו אותו מהתא RE: רביית תוכון אוסטרלי - noa91 - 10-05-2020 (10-05-2020, 11:56 AM)yinon236 כתב: |