RE: הרב גוטליב אומר לחרדים - רענן - 10-22-2024
(06-21-1975, 03:22 PM)צבי דגן כתב: (10-22-2024, 07:00 AM)רענן כתב: לא מכיר ולא שמעתי על דתיים כאלה אתה לא חי בארץ? בטח שאני יודע על זה אבל כמו שכתבתי דיברתי על דתיים
לא קורא עיתונים? מה שעניתי לעיל
לא מאזין לרדיו? מה שעניתי לעיל
לא צופה בטלוויזיה? מה שעניתי לעיל
לפניך מספר סרטונים שמדברי על זה (מקווה שתצפה בכולם):
[video=youtube]http://www.youtube.com/shorts/qUkirLhhVfs?feature=share[/video]
לצערי לא צפיתי בהכול אבל לפי מה שראיתי זה חרדים זה שאומרים את זה אני דיברתי על דתיים
RE: הרב גוטליב אומר לחרדים - צבי דגן - 10-22-2024
חבל שלא צפית בכל הסרטונים.
אילו היית עושה זאת, אולי היית מקבל מושג ומבין את הרעיון שלהם בתודעה ובדיבור. יש להם תפישת עולם משונה וחשיבה מעוטת על סף החולניות.
החרדים הם דתיים יותר מאשר הדתיים הלאומיים.
היהדות החרדית מתאפיינת בהקפדה רבה על שמירת מצוות וקיום ההלכה, ובשמרנות מבחינת תרבותה ואורח חייהם.
הם חושבים שאלוהים רוצה יותר את מה שהם עושים, הם "עובדים" את אלוהים בדבקות יתרה יותר מאשר הדתיים הלאומיים.
שהם קבוצה חברתית ודתית בישראל שמזוהים עם אידאולוגיית הציונות הדתית ובכלל זה ניהול אורח חיים שומר מצוות לצד השתלבות פעילה בחברה הישראלית ופתיחות מסוימת כלפי התרבות הכללית המודרנית.
עם זאת, חלק מהדתיים הלאומיים מגלים אדיקות דתית רבה יותר ורואים את המודרנה כסכנה, ואלה מכונים חרדים לאומיים.
אני לא יודע מי משלוש הקבוצות האלה מקובל יותר בעיני האלוהים.
מה אתה חושב?
(10-22-2024, 07:39 PM)צבי דגן כתב: חבל שלא צפית בכל הסרטונים.
אילו היית עושה זאת, אולי היית מקבל מושג ומבין את הרעיון שלהם בתודעה ובדיבור. יש להם תפישת עולם משונה וחשיבה מעוטת על סף החולניות.
החרדים הם דתיים יותר מאשר הדתיים הלאומיים.
היהדות החרדית מתאפיינת בהקפדה רבה על שמירת מצוות וקיום ההלכה, ובשמרנות מבחינת תרבותה ואורח חייהם.
הם חושבים שאלוהים רוצה יותר את מה שהם עושים, הם "עובדים" את אלוהים בדבקות יתרה יותר מאשר הדתיים הלאומיים.
שהם קבוצה חברתית ודתית בישראל שמזוהים עם אידאולוגיית הציונות הדתית ובכלל זה ניהול אורח חיים שומר מצוות לצד השתלבות פעילה בחברה הישראלית ופתיחות מסוימת כלפי התרבות הכללית המודרנית.
עם זאת, חלק מהדתיים הלאומיים מגלים אדיקות דתית רבה יותר ורואים את המודרנה כסכנה, ואלה מכונים חרדים לאומיים.
אני לא יודע מי משלוש הקבוצות האלה מקובל יותר בעיני האלוהים.
מה אתה חושב?
לאו דווקא שומרים יותר על ההלכה וכו אלא רואים את זה בדרך שונה ואלוקים אוהב את כולם וגם אותך לא משנה כמה אתה מקפיד
(10-22-2024, 07:50 PM)רענן כתב: לאו דווקא שומרים יותר על ההלכה וכו אלא רואים את זה בדרך שונה ואלוקים אוהב את כולם וגם אותך לא משנה כמה אתה מקפיד אני לא בטוח שזה מה שגם החרדים חושבים
(10-22-2024, 08:58 PM)צבי דגן כתב: (10-22-2024, 07:50 PM)רענן כתב: לאו דווקא שומרים יותר על ההלכה וכו אלא רואים את זה בדרך שונה ואלוקים אוהב את כולם וגם אותך לא משנה כמה אתה מקפיד אני לא בטוח שזה מה שגם החרדים חושבים
אין לי מושג ואני גם לא חושב שאתה יכול לכתוב "חרדים" כי לא כולם אותו דבר גם שם יש הרבה גוונים
אולי אתה צודק אבל אין לי הגדרה ממוקדת יותר.
הם מגדירים את עצמם כ"חרדים" לדבר יהוה, כפי שכתוב בפר ישעיהו: "שׁמעוּ דּבר יהוה החרדים אל דברו אמרוּ אחיכם שׂנאיכם מנדּיכם למען שׁמי יכבּד יהוה ונראה בשׂמחתכם והם יבשׁוּ".
RE: הרב גוטליב אומר לחרדים - רענן - 10-23-2024
(10-22-2024, 10:26 PM)צבי דגן כתב: אולי אתה צודק אבל אין לי הגדרה ממוקדת יותר.
הם מגדירים את עצמם כ"חרדים" לדבר יהוה, כפי שכתוב בפר ישעיהו: "שׁמעוּ דּבר יהוה החרדים אל דברו אמרוּ אחיכם שׂנאיכם מנדּיכם למען שׁמי יכבּד יהוה ונראה בשׂמחתכם והם יבשׁוּ".
החרדים של אז זה לא החרדים של היום פעם אם אני זוכר נכון ההגדרה הייתה חרד לה' המושג חרדים זה בזמן האחרון
RE: הרב גוטליב אומר לחרדים - צבי דגן - 10-23-2024
- לצערי, אין לנו רבנים רבים שיוצאים נגד חוק ההשתמטות מהצבא וגם אין פוליטיקאים חרדים שעושים זאת.
התורה לא שומרת על המדינה ו/או על עם ישראל, זו היא שטות שהחרדים המציאו.
- הינה מה שאומר ברק בן אבינועם (שורשי משני הוריו הם חלוצים ומגיעים לבעל התניא): למען האמת מדובר בקשקוש חרדי די חדש שנולד כמענה לטענות בדבר ההשתמטות החרדית המבישה, כאילו גם הם נושאים באיזשהו נטל.
קשה למצוא לדעה הזו מקורות בספרות הקדומה, למעט כמה מימרות אגדיות שהוצאו מהקשרן (כשהגמרא אומרת "תורה מגנא ומצלא" היא מתכוונת שהעוסק בתורה ניצל מעבירות, לא ממוות).
- הדתיים לומדים את התורה כי היא חייהם ואורך ימיהם, לא בגלל שזה משתלם ולא בגלל שיוצאת להם מזה תועלת כלשהי.
התורה לא הגנה על העם היהודי משום צרה בהיסטוריה, וזה לא גרם ליהודים להפסיק ללמוד במסירות.
שיח האינטרסים הזה בתוך בית המדרש הוא חילול הקודש וביזיון התורה. קרדום לחפור בה"....
- לשמחתי, יש רבנים מעטים שאומרים את האמת, כמו הרב דוד לייבל: "אפשר גם לשרת בצבא וגם ללמוד תורה!"
ואני אומר: מי שלא רוצה להתגייס כי התורה שומרת עליו אז שהתורה גם תממן אותו.
- התורה שומרת רק על חסידיה מפני שרות צבאי.
חוץ מזה לא ידוע לי שהתורה מנעה ולו רצח של יהודי אחד, לא בשואה ולא ב-7 לאוקטובר. לא בפוגרומים בעולם, ולא במאורעות פה בארץ.
יהודים היו מופקרים וחסרי הגנה בכל תולדות האנושות, עד שהוקמה המדינה וצה"ל עם חייליו האמיצים, הוא היחיד שמגן עלינו.
גם ב-7 לאוקטובר כאשר צה"ל לא היה במקום, איש לא מילא את מקומו ובוודאי שלא - החרדים לומדי התורה.
RE: הרב גוטליב אומר לחרדים - רענן - 10-23-2024
(10-23-2024, 11:12 AM)צבי דגן כתב:
- לצערי, אין לנו רבנים רבים שיוצאים נגד חוק ההשתמטות מהצבא וגם אין פוליטיקאים חרדים שעושים זאת.
התורה לא שומרת על המדינה ו/או על עם ישראל, זו היא שטות שהחרדים המציאו.
- הינה מה שאומר ברק בן אבינועם (שורשי משני הוריו הם חלוצים ומגיעים לבעל התניא): למען האמת מדובר בקשקוש חרדי די חדש שנולד כמענה לטענות בדבר ההשתמטות החרדית המבישה, כאילו גם הם נושאים באיזשהו נטל.
קשה למצוא לדעה הזו מקורות בספרות הקדומה, למעט כמה מימרות אגדיות שהוצאו מהקשרן (כשהגמרא אומרת "תורה מגנא ומצלא" היא מתכוונת שהעוסק בתורה ניצל מעבירות, לא ממוות).
- הדתיים לומדים את התורה כי היא חייהם ואורך ימיהם, לא בגלל שזה משתלם ולא בגלל שיוצאת להם מזה תועלת כלשהי.
התורה לא הגנה על העם היהודי משום צרה בהיסטוריה, וזה לא גרם ליהודים להפסיק ללמוד במסירות.
שיח האינטרסים הזה בתוך בית המדרש הוא חילול הקודש וביזיון התורה. קרדום לחפור בה"....
- לשמחתי, יש רבנים מעטים שאומרים את האמת, כמו הרב דוד לייבל: "אפשר גם לשרת בצבא וגם ללמוד תורה!"
ואני אומר: מי שלא רוצה להתגייס כי התורה שומרת עליו אז שהתורה גם תממן אותו.
- התורה שומרת רק על חסידיה מפני שרות צבאי.
חוץ מזה לא ידוע לי שהתורה מנעה ולו רצח של יהודי אחד, לא בשואה ולא ב-7 לאוקטובר. לא בפוגרומים בעולם, ולא במאורעות פה בארץ.
יהודים היו מופקרים וחסרי הגנה בכל תולדות האנושות, עד שהוקמה המדינה וצה"ל עם חייליו האמיצים, הוא היחיד שמגן עלינו.
גם ב-7 לאוקטובר כאשר צה"ל לא היה במקום, איש לא מילא את מקומו ובוודאי שלא - החרדים לומדי התורה.
ה' הוא מאחורי הקלעים אין לך דרך לראות משהו ישיר מה' חוץ מזמן התורה והנביאים אין לנו מושג מה עושה מעשה של בן אדם
RE: הרב גוטליב אומר לחרדים - צבי דגן - 10-23-2024
(10-23-2024, 01:05 PM)רענן כתב: ה' הוא מאחורי הקלעים אין לך דרך לראות משהו ישיר מה' חוץ מזמן התורה והנביאים אין לנו מושג מה עושה מעשה של בן אדם זו האמונה הסובייקטיבית שלך.
אין לך שום הוכחה אמפירית שמבוססת על תצפיות או ניסויים מדעיים שמוכיחים את האמירה הזו.
ואם כך ובמיוחד כשאתה אומר "אין לנו מושג מה עושה מעשה של בן אדם", סימן שזה לא נכון ומדובר בהזיות, בדיות, כזבים ואמירות שאין בהם אמת.
|