זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שונות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=8) +--- פורום: תראו את התוכי שלי (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- אשכול: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני (/showthread.php?tid=3731) |
RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - Yesho777 - 12-15-2022 (12-15-2022, 10:04 AM)רוני כתב:פיני ב-10 שלבים אחורה(12-15-2022, 07:28 AM)Yesho777 כתב:יפה מאוד, התקדמות טובה. הוא מקבל קערה של תערובת שמונחת בכלוב רק כשאנחנו ( אני והילדים שלי) בכלוב והוא מוכן לגשת לאכול אחרי 5-10 דקות כשאנחנו יושבים בפנים בלי לזוז יותר מידי לגבי האומנת בערב אצלם בצורה מפורטת יותר את החלקים, כרגע אין גוזלים גם אין עדיין ביצים אבל אפשר לראות כי הדלת של מקרוגל היא דו שכבתית ופשוט הורדתי את השכבה החוסמת אז נשאר רק זכוכית שקופה RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - רוני - 12-15-2022 סבבה. RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - צבי דגן - 12-19-2022 הרעיון יפה. דומה מעט לרעיון הזה: עקרונות בניית אומנת לתוכים אשמח אם תכתוב מאמר דומה. RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - Yesho777 - 12-21-2022 אני אשתף באשכול פה בצורה מסודרת כשיהיה גמור שחשבתי על איזה חומר לבנות את האומנת ראיתי את המאמר הנ''ל ואז כשמצאתי מקרוגל ברחוב זה מייד הסתדר לי ובמקום מקרוגל ראיתי אומנת חחחח (12-19-2022, 08:26 PM)צבי דגן כתב: הרעיון יפה. RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - צבי דגן - 12-21-2022 תתאר לנו איך בדיוק הפכת את המיקרוגל לאומנת. RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - Yesho777 - 12-23-2022 עדכונים לפני שבת היום הילו ופיני אצלי כבר שלושה שבועות נתחיל עם פיני הוא עדיין פחדן וחששן כל פעם שאני נכנס אני מניח לו תערובת גרעינים ועדיין תופץ אומץ להגיע אליה רק בערך אחרי 10 דקות של שהיה רגועה בכלוב כשכל תזוזה חדה או כשאני קם הוא בורח מהאוכל וחוזר למקום הבטוח שלו שמתי לב שככל שהענף גבוה יותר ככה הוא מרגיש בטוח יותר חשבתי על רעיון אולי לשנות את המיקום של הצ'ופרים לנקודה גבוהה יותר ורחוקה יותר ממני ואולי ככה הוא יותר יתענג על לאכול כשאני בכלוב אשמח לקבל כל רעיון או הצעה איך לשפר את הקשר איתו לגבי ילו, היא לגמריי מתקרבת אני עובד איתה כבר עם קליקר והיא למדה בדיוק איפה אני רוצה שהיא תעמוד כדי לקבל קליק וצ'ופר היא מגיעה ללעמוד במרחק של כמה ס''מ בודדים ממני היא מוכנה לעלות על קופסא שאני מחזיק ביד היא מוכנה לאכול דוחן מהכף יד או גרעינים שאני מגיש בקצות האצבעות אבל ברגע שאני מנסה ליצר מצב שהיא תיגע עם איזשהו חלק שלה באצבעות שלי, היא מתחילה לתקוף את האצבעות היא ממש נמנעת מכל מגע עם היד שלי קצת נראה כאילו יש לה טראומה מהכפות ידיין מה שנשמע לי מאוד הגיוני בהתחשב בזה שבכמה פעמים שהיא פגשה כפות ידיים בחיים שלה הם ניסו לתפוס אותה בניגוד לרצונה חשבתי על פתרון ואשמח לקבל חוות דעתך ממכם חשבתי על לנסות לשים כפפה, מצד אחד זה ידרוש הרגלה מחדש לדבר המוזר הזה מצד שני אין לה היסטוריה של סבל ממנה אז כנראה ההרגלה תיהיה מהירה אשמח לקבל כל הצעה או חוות דעת על התליך ועל דרכי התקדמות (אני יודע שתמיד להוריד קרטריון ולחזק את הסבלנות זאת דרך רצויה חחחח) שבת שלום RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - צבי דגן - 12-23-2022 (12-23-2022, 01:37 PM)Yesho777 כתב: שמתי לב שככל שהענף גבוה יותר ככה הוא מרגיש בטוח יותר - זה נכון בכל מקרה RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - Yesho777 - 12-23-2022 [quote="צבי דגן" pid='34900' dateline חשבתי על פתרון ואשמח לקבל חוות דעתך ממכם חשבתי על לנסות לשים כפפה, - זה לא רעיון טוב משום שהכפפה מונעת מהתוכי להרגיש את היד שלך. אתה יכול לעטות כפפה רק בשלב הראשון, אבל מהר מאוד תצטרך להתרגל ללא הכפפה. תראה, קודם כל ברור לי שהכפפה זה רק שלב זמני אבל בהתחשב בזה שהם תוכי פרא וגם חיים בזוג וגם אין לי המוןןן זמן ביום להתעסק איתם הציפיות שלי בהתאם ככה שגם אם אצטרך להיות עם כפפה לנצח בשביל לייצר קשר אני לוקח את זה חחחח יש לך טיפים להתמודדות עם הנשיכות ביד? RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - צבי דגן - 12-23-2022 זו ההחלטה שלך. לגבי הנשיכות, לאחר שהתוכי יתרגל אליך, הנשיכות יפסק. לעניין הנשיכות, אתה יכול להגדיר לי איזה סוג נשיכות הן? האם הן כואבות? קיימות מספר סיבות שבגללן התוכי נושך וחשוב לאתר ולדעת למה התוכי שלך נושך, הדבר ישפיע על הטכניקה שבה תשתמש למניעת הנשיכות. נשיכות של תוכי אינן פעולה שאותה הוא נוהג לעשות לעיתים קרובות בטבע. המקור משמש את התוכי למטרות שונות: לניקוי הנוצות, לאחוז דברים, לשיווי משקל או לטיפוס וכמובן לאכילה. בטבע, כשתוכי "רוצה לפתור בעיות" עם בני מינו הוא משתמש בשפת גוף ובקולות ולא בנשיכות. לפעמים הנשיכות נובעות דווקא מיחס חיובי, מאהבה אל המגדל. התופעה הזו קיימת אצל בעלי חיים רבים, כולל - האדם. RE: זוג גרינצ'יקים - ילו ופיני - צבי דגן - 12-23-2022 כלל ברזל הוא: אל תכניס את היד לתוך הכלוב של התוכי משום שתוכים הם ציפורים טריטוריאליות. כשאתה מבחין שנמאס לו, הנח לו לנפשו ואל תכריח אותו לעשות דברים כנגד רצונו. לא לכל תוכי יש סבלנות למשכי זמן ארוכים ואסור להפוך את האימונים או המשחק לחוויה לא נעימה. כאשר אתה ננשך, אל תעשה תנועות פתאומיות ואל תשמיע קולות. אם תעשה זאת, הדבר עשוי למצוא חן בעיני התוכי והוא יהפוך את ההרגל הזה ל"משחק" שישעשע אותו. |