ארנבון חדש, מקווה שילך אתו טוב - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: בעלי חיים אחרים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=5) +--- אשכול: ארנבון חדש, מקווה שילך אתו טוב (/showthread.php?tid=3292) |
RE: [פוצל] ארנבון - צבי דגן - 08-17-2022 לפחות בטבע, הארנבונים פעילים יותר בעיקר בלילה בגלל חשש המטורפים. הוא מוצא את מזונו מרדת החושך עד אור הבוקר, ביום הוא נמצא במאורתו תחת האדמה. הארנבים מתקשרים באמצעות עקבות ריח ובאמצעות מגע. בשעת סכנה הם רוקעים פעמים רבות במהירות על האדמה ברגליהם האחוריות. RE: [פוצל] ארנבון - רוני - 08-18-2022 טוב, אז התחדשתי בעוד ארנבון כי לא רציתי שהארנבון שלי יהיה בודד. (לגבי שניהם אני לא בטוח אם הם זכר ונקבה.) הם משוחררים בחצר ויש להם שטח גדול מאוד, אבל הם נמצאים באותה פינה כל היום ורק בלילה הם יוצאים להסתובב בחצר. (הם גם קצת מסתובבים ביום אבל בעיקר בלילה) באופן כללי ניראלי שטוב להם, האם כדאי לתת להם אבן סידן? (כמו שאני נותן לתוכים) לגבי תזונה- האם מותר להם לאכול : כרוב / כרובית / קצת בשר עוף / עגבניה / אבוקדו / בצל / שום /לחם? (כתבתי את כל המאכלים שיש לי ספק לגביהם.) RE: [פוצל] ארנבון - רוני - 08-18-2022 זה הארנבון החדש RE: [פוצל] ארנבון - צבי דגן - 08-18-2022 הוא מקסים התפריט הטוב לארנבונים הוא:
RE: [פוצל] ארנבון - צבי דגן - 08-18-2022 חשיבות הלעיסה אצל ארנבונים השיניים גדלות במשך כל חייו, לכן יש צורך לשחוק אותן כל הזמן, כדי שלא יגדלו יותר מידי. בנוסף לערך התזונתי, לחציר וירקות יש חשיבות גדולה בשמירה על בריאות השיניים. ה"כרסום" של הירקות והחציר גורם לשחיקת השיניים ומונע את גדילתן המוגזמת, וכן מונע גדילת זיזים והפרעות בגדילת השיניים. חוסר שחיקה עלול לגרום לגדילה לא מבוקרת, ריור (בריחה לא מכוונת של רוק מהפה), קשיים באכילה ואף מוות. חטיפים בקטגורית חטיפים נכללים הפירות הטריים, שיבולת שועל, שעורה גרעינים וכדומה. מזונות אלה עשירים מאוד בקלוריות ולכן יש להיזהר שלא לתת יותר מידי ולהתייחס אליהם כחטיפים בלבד! מתן כמויות גדולות של פחמימות עלול לגרום לדלקות מעיים. RE: [פוצל] ארנבון - רוני - 08-18-2022 אפשר לתת כופתיות של תוכים? (כמו שרואים בתמונה ליד הארנבון השחור.) RE: [פוצל] ארנבון - צבי דגן - 08-18-2022 לארנבון ולתוכי יש דרישות תזונתיות שונות. קיים בשוק כופתיות ייעודיות למכרסמים (ארנבונים, שרקנים וכדומה) RE: [פוצל] ארנבון - צבי דגן - 08-18-2022 התאמת תזונה לפי גיל כמו אצל בני אדם, גם לארנבונים יש להתאים את התזונה לשלבי החיים השונים על מנת להבטיח בריאות, גדילה נכונה ומשקל תקין. יש להימנע משינויים גדולים בתזונה, מזונות חדשים יש לתת בזהירות, בכמויות קטנות ובאופן הדרגתי. כאמור, יש להקפיד על מים טריים כל הזמן!
חשוב להקפיד על תזונה נכונה ע"מ למנוע בעיות גדילה, אבנים בדרכי השתן, בעיות שיניים, בעיות עודף משקל וכדומה. RE: [פוצל] ארנבון - רוני - 08-18-2022 (08-18-2022, 02:15 PM)רוני כתב: האם מותר להם לאכול : כרוב / כרובית / קצת בשר עוף / עגבניה / אבוקדו / בצל / שום /לחם /לימון? (כתבתי את כל המאכלים שיש לי ספק לגביהם.) RE: [פוצל] ארנבון - צבי דגן - 08-18-2022 כרוב וכרובית - החל מגיל שלושה חודשים + ירקות נוספים, בכל יום ירק אחר (ולא להגזים). בשר עוף, עגבנייה, אבוקדו, בצל, שום, לחם, לימון - להימנע ולא לתת. אנחנו נוקטים בכלל: אם לא בטוחים, עדיף שלא לתת". |