מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? (/showthread.php?tid=2908) |
RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - צבי דגן - 08-03-2021 תעשה את מה שאמרתי לך לעיל. אין לי מה להוסיף. RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - רוני - 08-03-2021 אני חושב שאתה יכול לנסות לשים אוכל לתוכי על מראה קטנה, זה יכול לעודד אותו לאכול מכיון שהוא חושב שהמראה היא תוכי אחר שמתחרה איתו על האוכל... RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - רוני - 08-04-2021 (08-03-2021, 10:20 AM)haimon1 כתב: אחד התוכים ניגש אליו וניסה לתקוף אותו והוצאתי אותו משם אתה לא צריך לשים אותו איתם בתוך הכלוב, אתה יכול רק לשים את הכלוב שלו צמוד לכלוב שלהם כדי שייראה אותם אוכלים... RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - haimon1 - 08-05-2021 טוב אני אנסה את זה למרות שאני כבר לא ממש חושב שזה יקרה אני אישית חושב שיש בתוך הדיסה חומר ממכר כי אחי שבועיים שלמים אם לא יותר מזה התוכי רואה מלפפון הוא תוקף אותו במקום לאכול אותו רואה חסה ומה שמעניין אותו זה הנייר שהוא מכרסם אותו רואה אגס מגורד ומחרבן עליו רואה דייסה ומזנק עליה כאילו לא ראה אוכל בחיים שלו אני אישית חושב שפשוט להפסיק לחלוטין יום יומיים עם הדייסה ולתת לו להתמודד עם המצב ולא תהיי לו ברירה יותר הוא יהיה חייב לנסות לאכול את זה אחרת הוא פשוט יהיה רעב אבל ברגע שהוא יראה אותי הוא לא יפסיק לצייץ ולקרוא לי לבוא אני טיפה חסר אונים כי לא הגיוני שתוכי הוא ממש תוכי עף ומנוצה והכל עדיין בשלב זה אוכל דייסה זה נראה לי משהו דפוק בו שאר האחים שלו אוכלים זה מה שהכי מוזר ! RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - haimon1 - 08-12-2021 היום סוף סוף הוא אכל בפעם הראשונה גרגרים כולי אושר האכלת דייסה ירד לארוחה 1 ביום ועוד דבר שאני רוצה לשתף הוא רואה אותי ובא עד אלי לכתף אני רוצה לקחת את השלב הזה צעד אחד קדימה אבל מאוד מאוד חושש יש בני לבין התוכי הזה אהבה שאני לא חושב שלכל אחד ולמגדל יש הוא עף אלי ישר לכתף אני הולך הוא אחרי אבל יש לו רגעים מסוימיים שהוא עף למקום ונשאר שם ואחרי כמה זמן הוא בא אלי יש דרך ללמד אותו שהמקום הבטוח ביותר זה הכתף שלי כמו שהוא עושה ותמיד יחפש את הכתף שלי ? אני כל כך אוהב אותו שאני מאוד מפחד לאבד אותו הוא מראה גם כלפי אהבה אם אני יושב רואה TV הוא משחק לי בשפם הוא בא לי לאוזן מתחיל לשרוק מתחיל לשחק לי בשפתיים ועוד משהו שקצת הפריע לי הוא לא אוהב שאני תופס אותו הוא ממש מתעצבן מזה וכשהוא רואה את היד שלי הוא הולך אחורה ממש מתבאס מזה מה זה אומר ? וכאשר שאני בא לשחק לו צוואר הוא מפנה לי את הצוואר שלו הצידה והוא ממש אוהב את זה ואפילו עוצם עיניים ונרדם וכשאני מפסיק הוא מתחיל לנשוך אותי כדי שאני אמשיך מה זה אומר ? RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - צבי דגן - 08-14-2021
RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - haimon1 - 08-14-2021 ואיך אני מרגיל אותו לעלות אלי לאצבע או ליד? הוא עף עף עף ובא לכתף ישר ובמיוחד במיוחד זה קורה לו איתי שאר בני הבית הוא כאילו לא סובל אותם מבחינתי זה בסדר הוא רואה אותי מסתכל איזה שנייה או שניים וישר פורש כנפיים ובא לי לכתף עכשיו ליד איך אני מביא אותו ? RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - צבי דגן - 08-16-2021 לפני הכל, עליך להקפיד על הדברים האלה:
RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - צבי דגן - 08-16-2021 איך ללמד את התוכי את פקודת "עלה" (או "בוא" )
RE: מהו הזמן המתאים להתחיל להאכיל גוזל של תוכון? - צבי דגן - 08-16-2021 רק לאחר שהוא כבר שולט היטב וממלא את הפקודה "עלה", תוכל להתקדם לפקודת "רד". לאחר שהתוכי למד את הפקודה "עלה" והוא מבצע אותה היטב, אפשר ללמד גם את הפקודה "רד" אבל להמשיך ולערוך לו חזרות גם על הפקודה "עלה". לאחר שהתוכי יודע לעלות על ידך כשאתה אומר לו, צריך ללמד אותו לרדת. איך תעשה? כשהתוכי נמצא על ידך שים חטיף (למשל - גרעין) במקום מסוים כך שהתוכי יצטרך לרדת מידך כדי להגיע אליו, לפני שהוא יורד אמור לו "רד" ותן לו את הגרעין. בסוף כל תרגיל שבוצע על ידי התוכי יש לשבח אותו באופן עקבי במילות חיבה וללטף אותו. בהמשך תהליך האילוף, התוכי יבצע תרגילים רק בכדי לשמוע ממך את השבחים או לקבל ליטוף גם אם הדבר נעשה ללא החטיף. הבהרה: התוכי אומנם לא מבין את משמעות מילות השבח, אבל הוא בהחלט מבין את טון הדיבר. תמיד צריך לתגמל את התוכי על כל התנהגות רצויה. |