פורום תוכיפדיה
גרינציק ויולט - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: גרינציק ויולט (/showthread.php?tid=4953)

עמודים: 1 2

גרינציק ויולט - רענן מחשבון אחר - 12-21-2025

אהלן אני בעזרת השם רוצה להביא זוג גריציקים דאבל ויולט אפשר לדעת מה המחיר של גוזל גמול האכלת יד? ועוד דברים שכדאי לדעת גם יהיה אחלה

RE: גרינציק ויולט - צבי דגן - 12-21-2025

כעקרון, המחירים נקבעים בין המוכר לבין הקונה, בהתאם לביקוש ולהיצע בשוק.
לקבלת מושגים כלליים, ראה כאן: מחירון תוכים

ואם כבר מדברים על קניית זוג תוכים, אנא ספר לנו לאיזו מטרה את קונה "זוג" ולמה "האכלת-יד"?

RE: גרינציק ויולט - צבי דגן - 12-21-2025

מעיון קצר ברשת, אני רואה שהמחיר נע בסביבות 1,000 ₪

RE: גרינציק ויולט - רענן מחשבון אחר - 12-22-2025

(12-21-2025, 09:17 PM)צבי דגן כתב: כעקרון, המחירים נקבעים בין המוכר לבין הקונה, בהתאם לביקוש ולהיצע בשוק.
לקבלת מושגים כלליים, ראה כאן: מחירון תוכים

ואם כבר מדברים על קניית זוג תוכים, אנא ספר לנו לאיזו מטרה את קונה "זוג" ולמה "האכלת-יד"?

אני מתכוון לגדל זוג גריציקים לגדל אותם כמה זמן לצבור נסיון בהאכלת גוזלים ולאט לאט להתקדם עם התוכים לתוכים יותר מסובכים כמובן שגם בשביל שיהיה לי תוכים ללטף ולהיות איתם (התוכי הישן ברח אם אתה זוכר) וגם לצבור נסיון בהאכלת גוזלים

RE: גרינציק ויולט - צבי דגן - 12-22-2025

אם אתה מעוניין ברבייה, עדיף שתקנה זוג תוכים פראים (לא האכלת-יד ולא מחוברתים), שכבר עשו לפחות מחזור רבייה אחת.
וזאת מפני שלא כל זכר ונקבה מתחברים להיות זוג ומתרבים.
ואם אתה מעוניין בתוכי מחוברת, עדיף שתקנה תוכי בודד וזאת כדי שיתחבר וייצור קשרים חברתיים איתך ולא עם התוכי האחר (בן או בת הזוג).
זה לא אומר שזוג מחוברת לא יתרבה בכלל, אלא שיהיה להם קשה יותר וגם אתה לא יודע אם בכלל ייווצר קשר זוגי בניהם.

(12-22-2025, 11:25 AM)צבי דגן כתב: אם אתה מעוניין ברבייה, עדיף שתקנה זוג תוכים פראים (לא האכלת-יד ולא מחוברתים), שכבר עשו לפחות מחזור רבייה אחת.
וזאת מפני שלא כל זכר ונקבה מתחברים להיות זוג ומתרבים.
ואם אתה מעוניין בתוכי מחוברת, עדיף שתקנה תוכי בודד וזאת כדי שיתחבר וייצור קשרים חברתיים איתך ולא עם התוכי האחר (בן או בת הזוג).
זה לא אומר שזוג מחוברת לא יתרבה בכלל, אלא שיהיה להם קשה יותר וגם אתה לא יודע אם בכלל ייווצר קשר זוגי בניהם.

אז ככה יש לי 2 אפשרויות מאותו הבן אדם אפשר או זוג שעשה כבר סבבה אבל אחת דאבל ואחד סינגל או זוג דאבל מחוברים אבל עוד לא עשו סבבה (הם בני שנתיים העונה אמורים לעבוד..

אני מעדיף את הזוג שכבר התרבה בעבר, מהסיבות האלה:
  • זה שאחת דאבל ואחד סינגל, לא ממש חשוב.
  • מזוג דאבל לא ממש בטוח ב-100% שגם הצאצאים יהיו כאלה, הדבר תלוי במידת ה"ניקיון" הגנטי של שני בני הזוג.
  • גם מהזוג המחוברת, לא בטוח שתקבל צאצאים דאבל, שוב הדבר תלוי במידת הניקיון הגנטי שלהם.
  • הסיכוי שזוג שכבר התרבה בעבר, יתרבה שוב, גדול יותר מהזוג שעדיין לא התרבה.

(12-22-2025, 01:42 PM)צבי דגן כתב: אני מעדיף את הזוג שכבר התרבה בעבר, מהסיבות האלה:
  • זה שאחת דאבל ואחד סינגל, לא ממש חשוב.
  • מזוג דאבל לא ממש בטוח ב-100% שגם הצאצאים יהיו כאלה, הדבר תלוי במידת ה"ניקיון" הגנטי של שני בני הזוג.
  • גם מהזוג המחוברת, לא בטוח שתקבל צאצאים דאבל, שוב הדבר תלוי במידת הניקיון הגנטי שלהם.
  • הסיכוי שזוג שכבר התרבה בעבר, יתרבה שוב, גדול יותר מהזוג שעדיין לא התרבה.

סבבה איזה כיף שיש איפה להתייעץ אגב המגדל אמר שלזוג בדרך כלל יוצאים 4-6 ולפעמים זה חצי דאבל וחצי סינגל לפעמים יותר לפעמים פחות אז אולי באמת כדאי שאני יקח את המתרבה (הם גם האכלת יד כנראה לא רמה אבל פרא הם לא)

1. איך אתה יודע שהם "האכלת-יד"?
  2. אם הם הואכלו בידי האדם, האם הם גם מחוברתים?
  3. גוזלים שהואכלו בידי האדם אבל לא חוברתו ברמה סבירה, נחשבים כתוכים פראים.

(12-22-2025, 06:12 PM)צבי דגן כתב:
  1. איך אתה יודע שהם "האכלת-יד"?
  2. אם הם הואכלו בידי האדם, האם הם גם מחוברתים?
  3. גוזלים שהואכלו בידי האדם אבל לא חוברתו ברמה סבירה, נחשבים כתוכים פראים.

לא התנגדו כשנגע בסרטון בגוזלים אבל בלי קשר לא דחוף לי שיהיו האכלת יד אבל מעדיף..