איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - גרסה מובנת להדפסה +- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com) +-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2) +--- אשכול: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? (/showthread.php?tid=124) |
איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - ארטיק - 02-28-2018 שלום, קודם כל רוצה להגיד שאהבתי את העיצוב החדש של האתר. יש לי תוכון אוסטרלי ששמו "גרין". יש לי אותו כבר שנה (היום זה יום ההולדת שלו). התוכון מפחד ממני (כלומר הוא מתרחק ממני כשאני מתקרב אליו, וכשאני משחחרר אותו מהכלוב הוא עף למקום הגבוה ביותר בחדר, ואז רק אחרי כמה שעות הוא חוזר לכלוב שלו (כשאני לא מסתכל עליו או על הכלוב). הוא ככה כל השנה, ואני רוצה להתחבר אליו ולהיות חבר איתו. כבר קרה לי פעם אחת שהוא נדפק בקיר כשהוא עף וירד לו דם מהמקור, ונתן לי לטפל בו וללטף אותו באותו זמן, אבל אחרי זה הוא עושה את הכל כרגיל, קיבלתי קוקטייל השבוע שכן חברתי ולא מפחד, ואני לא רוצה לראות את גרין מקנא או נעלב, בא לי ששניהם יהיו חברים אחד עם השני ואיתי. הבעיה היא זה שגרין פוחד, ואני לא יודע איך לגרום לו לא לפחד, ושיהיה חבר איתי ועם הקוקטייל. תודה רבה, אשמח לעזרה. RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - צבי דגן - 02-28-2018
RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - ארטיק - 02-28-2018 סדר היום של גרין הוא כך: - אני מתעורר אומר לו שלום ומתקרב אליו קצת כדי שיתרגל טיפה ליד שלי מחוץ לכלוב - אני נותן.מחליף לו מים, אוכל (במידה וצריך) - אני מנקה כל שבוע את הכלוב שלו - אני פותח את הכלוב שלו כל יום למקרה שרוצה לצאת ולעוף ולא להרגיש כאילו הוא כלוא כל היום - מדבר איתו - כשהוא בכלוב אני לפעמים נוגע בכלוב לאיזה 15-30 דק' זה פחות או יותר הסדר, כמובן שכמה דברים קורים בסידור שונה (פתיחת כלוב, דיבור ונגיעה) הוא עושה את הראש שלו לזווית ככה שזה נראה כאילו הוא חושב או מתעניין מה אני עושה, הוא כל הזמן לידי כשאני עושה שיעורים, עבודות, משחק וכו'.. RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - צבי דגן - 02-28-2018 מהו התפריט השבועי שלו? כידוע לך, אסור להכריח את התוכי לעשות דברים כנגד רצונו. לכן, כשאתה מבחין שהוא חושש ממך, נלחץ, פוחד - תתרחק ממנו. כדאי לעשות את הדברים האלה:
ולפחות תמונה אחת שתמחיש לנו את הסביבה שבת הם נמצאים. בהצלחה RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - צבי דגן - 02-28-2018 שים לב:
RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - ארטיק - 02-28-2018 הוא אוכל את האוכל שלו (שכחתי איך קוראים לזה, זה כמו גרגירים קטנים וזרעונים כאלה) ויש לו גיר בכלוב תמיד שאלות: 1. אני צריך להוציא אותו מהכלוב קודם? 2. לא הבנתי "בכל יום תמשיך את התרגיל, בדיוק במקום שהפסקת אם ביום הקודם." 3. לא הבנתי "אל תקיים את התראגילים הנ"ל, כאשר לתוכי אין מצב רוח או שהוא חש ברע." 4. אין לי חטיפים, אני לא יודע איזה חטיף לקנות שהוא יאהב. 5. צריך לגוון באוכל שלו? RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - צבי דגן - 02-28-2018 אתה מתכוון לדוחן, כזה? אם כך, זה לא מספיק.
RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - צבי דגן - 02-28-2018 ולשאלותיך:
RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - קוקטייל שלג - 02-28-2018 אם יש לך קוקטייל חדש שכן מתחבר איתך זה יכול מאוד לעזור מיכיוון שאולי התוכי מתחבר אליך פחות אבל לתוכי אחר הוא יתחבר בקלות ואז זה כמו שיש מישהו שיש לו שני חברים שלא מכירים מתישהו הם יכירו. אני אומר את זה מניסון אבל עם חתולים. פעם הייתי אצל המשפחה שלי וראיתי חתול רחוב כאשר התקרבתי אליו אז הוא פחד והתרחק אבל כאשר הייתי עם החתול של המשפחה בחוץ הוא ראה את זה והתקרב ואפילו קיבל ליטופים ממני אז כאשר יש גורם שלישי שמחובר ל- 2 הגורמים האחרים במרבית המקרים זה יעזור וכמובן תבצע את כול הדברים שצבי רשם לך. RE: איך לגרום לתוכון שלי לא לפחד? - ארטיק - 02-28-2018 יש לי דוחן, שבו יש עוד כמה צבעים כמו ירוק, אדום, לבן. איזה ירקות? אני יודע שיש כאלה רעילים כמו בצל ואבוקדו. לא הבנתי, ביצה קשה עם הקליפה כל יומיים או כל שבוע? לשים את הביצה קשה עם הקליפה (כמובן חלק מהביצה קשה ולרסק) על הדוחן? או בנפרד? לקוקטייל שלי יש את הדוחן שאתה מתכוון אליו (יש לו שני סוגים), אני רק צריך את הדוחן הזה במידה קטנה יותר? |