- ציטוט: "אם מלמדים אותי לגדל לחברת ולגמול תוכים כנראה שבפעם הבאה אני אמכור ופחות אבוא אליהם".
יש משהו בדבריך ובכל זאת, יהיו כאלה שיסכימו ללמד אותך.
- ציטוט: "חשבתי שאם שמים להם את מגוון מאכלים מול העיניים והם רק צריכים לבחור זה משהו שיגרום להם לרצות לנסות מכל מזון"
זו גם דרך להרגיל את הגוזל למזונות יבשים.
יתרה מכך, יש גוזלים שמגיעים לגיל המתאים, יתחילו לנקר מסביבם תוך כדי חיפוש אחר מזון יבש ואפילו יסרבו להמשיך לאכול את הדייסה.
זה מצב אידאלי, במקרים אחרים, התהליך יהיה מורכב יותר.
- ציטוט: "אני מעוניין לדעת אם יש כלובים שיכולים להתאים לתוכים קטנים וגם לתוכים גדולים"
בד"כ בתקופת הגמילה, הגוזלים עדיין לא עפים ופעילותם מזערית ואז מתאים להם כלוב מינימלי.
אבל, מהר מאוד הם יתחילו לנפנף בכנפיים כדי לאמן את שרירי התעופה ואז תצטרך להעביר אותם לכלוב גדול.
הכלוב המינימלי שמתאים לתוכי הוא כלוב שבו התוכי יכול לעוף מהמוט שבצד ימין אל המוט שבצד שמאל תוך כדי 2-3 נפנופי כנפיים.
יש כאלה שיסתפקו בכלוב קטן יותר, אני לא נכלל בניהם.
07-15-2018, 06:21 AM
(07-13-2018, 08:08 AM)צבי דגן כתב:ולגבי נושא אחר אך קשור,אני מנסה להבין מחירים של אומנות ומקומות אמינים של אומנות מדוייקות ואיכותיות מבחינת הרחיבים שלהם. אלה שבדקתי הם בהפרשי מחירים קיצוניים אחד מהשני,אני אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר לגבי אומנות. איזה גדלים יש (אני חשבתי שגודל שיכול להכניס לתוכו 3 גוזלי ארות כשהם צריכים עדיין את האומנת זה הגודל הנכון והמתאים,האם אני צודק בחשיבתי?) איך אני בודק את דיוק הרחיבים של הטמפרטורה ומדד הלחות,את איכות הפנים ואיכות הבנייה ומה הם המכירים הסבירים לאומנות באיכויות גבוהות (אני מחפש אומנת שלא אצטרך לקנות חדשה אחרי זמן קצר,אלא אחת שתחזיק הרבה זמן).
07-15-2018, 06:39 AM
07-15-2018, 06:41 AM
אם המחירים גבוהים מידי עבורך, תוכל להוזיל אותם אם תקנה את החלקים בנפרד ותבנה את האומנת בעצמך.
זה לא מסובך מידי כמון לבנות מדגרה.
07-15-2018, 08:23 AM
(07-15-2018, 06:39 AM)צבי דגן כתב:
07-15-2018, 08:56 AM
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים כלל
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
ארז וצבי אני קורא את התגובות שלכם ואני חייב להודות שאני מבולבל.
עם כל הרצון והאהבה שלי ללמוד לחברת ולגמול (והרצון והאהבה מאוד גדולים) אני עוד לא התחלתי ללמוד אפילו מהתוכי הראשון שאחזיק ואעשה את זאת בידיי שלי. לגבי אנשים שילמדו אני באופן אישי מכיר רק עסקים, ולמיטב ידעתי רוב האנשים מכירים בעיקר עסקים גדולים או חנויות. אני מניח שזה תלוי ברצון טוב של אדם, וגם אם הוא עסק אני רוצה לקוות שאם האהבה שלו לעוף המקסים הזה גוברת על שיקול הממון הוא יעדיף ללמד מאשר שמישהו יעשה טעויות שיגרמו לנזקים לתוכי. לגבי ציוד אני מנסה להבין מה מהציוד שציינתם חשוב גם אם זו פעם ראשונה. אולי אני מגזים ומנסה להבין את כל התורה על רגל אחת אבל אני מנסה לאסוף כמה שיותר מידע ואולי מידע לתווך הרחוק יותר למקרה שאחליט באמת לגדל תוכים גדולים כמו ארות. אני מבקש מכם לעשות לי סדר בכל מה שכתבתם כיוון שהכל כרגע נראה לי מאוד מבולגן ולא ברור. נתחיל בהתחלה, האם בתור התחלה (הכוונה כשאגמול את התוכי הראשון שלי), אני באמת צריך כלובי גמילה? האם אני מחוייב לקנות אומנת (אני לא אדם שטוב בבנייה, ואני סומך על משהו מוכן ובנוי היטב ובאיכות גבוהה) לתוכי הראשון לפני שאני בכלל יודע מה זה אומר לחברת תוכי? וגמילה אני מניח שאצליח להבין איך לעשות אותה רק כשאגיע אליה והסבר תיאורטי לא יעזור עד שאעשה זאת הלכה למעשה. ועוד שאלה, שאני מניח שלא רלוונטית כרגע אבל מסקרנת אותי, לגבי טבעת על הרגל, לדעתי כדאי שתהיה על התוכי אחת סגורה גם אם אתה לא בית עסק ולו כדי שיהיה כתוב מספר סידורי או תאריך הבקיעה, היכן קונים טבעות כאלה והאם צריך ללכת למישהו שיחרוט על הטבעת או שיש מכשיר לחריטה לבד?
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים כלל
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת |
|