שלום, יש לי כרגע זוג B&G שוקל לקנות ארה סווארה בנוסף
האם הם יסתדרו ביחד ?
ובאיזה גיל ארה סווארה נגמלת ?
תודה
האם הם יסתדרו ביחד ?
ובאיזה גיל ארה סווארה נגמלת ?
תודה
שלום, יש לי כרגע זוג B&G שוקל לקנות ארה סווארה בנוסף
האם הם יסתדרו ביחד ? ובאיזה גיל ארה סווארה נגמלת ? תודה
הארה סווארה (ארה ערמונית) הוא בין הארות הקטנים שיש (ואולי - הקטן מבניהם) לכן תצטרך להרגיל אותם בהדרגה.
גיל הגמילה הוא בסביבות שלוה חודשיים (ולא פחות מ-8 שבועות). אבל, מה שחשוב יותר מגיל הגמילה הוא אופן תהליך הגמילה, שלא תהיה גמילה כפוייה ושיגמלו אותו על כל מגוון המזונות ובמיוחד - על הכופתיות. אל תקנה גוזל שאינו גמול להמשך האכלת, גם אם יגידו לך שזה "יעזור בתהליך החיברות עם הגוזל".
01-06-2021, 11:42 AM
לפניך מספר אמירות שכדאי לשנן:
01-06-2021, 12:27 PM
01-06-2021, 12:42 PM
לא ייקח יותר זמן ליצור קשר בניכם.
גם אם יש לך ניסיון בגמילת גוזלים, עדיף שהמגדל, שמכיר את הגוזל שלו, יעשה זאת, שכן כל גוזל נגמל באופן שונה. אפילו אחים מאותה תטולה עשויים להיגמל באופן שונה זה מזה.
01-06-2021, 12:45 PM
לגבי יצירת הקשר מניסיוני אני יכול להגיד שלפעמים כן יכול לקחת טיפה יותר זמן כשאתה מקבל תוכי גמול.
לגבי הגמילה לוקח את דבריי חזרה ומסכים צבי, גמילה עדיפה שתהיה ע"י האדם שמאכיל מההתחלה כי הוא למד את אופי התוכי מהרגע שהתחיל להאכיל, והאדם שמקבל יקח לו זמן יקר עד שיבין את אופי התוכי.
01-06-2021, 01:56 PM
לשם הסקרנות למה קבעת שתעופה חופשית צריך להתחיל מ10 שבועות?
למיטב ידיעתי (ואשמח שתתקן אותי אם אני טועה) זה קשור לעניין של אמון הדדי וזה משהו שכמובן צריך להתחיל כמה שיותר מוקדם, אבל קשור יותר לעבודה ההדדית.
01-06-2021, 02:57 PM
(01-06-2021, 01:56 PM)אהבת חיות כתב: לשם הסקרנות למה קבעת שתעופה חופשית צריך להתחיל מ10 שבועות?לא אני קבעתי אלא Chris biro כדאי מאד לאמן את התוכי עוד לפני שהוא לומד לעוף ( להרגיל אותו לסביבה שבה הוא הולך לעוף . לבוא אליך בפקודה ( ברגל) וכו') כמובן שגם עם תוכים בוגרים יותר זה אפשרי אך הוא טוען שלפי הניסיון שלו זה הגיל האידיאלי להתחיל בו במיוחד למתחילים (שזה יהיה להם כמה שיותר קל להגיע לרמה הזו עם הציפור) כמו כן אני גם רוצה להרגיל לרתמה כמה שיותר מהר כך הוא יתרגל יותר בקלות .. |
|