פורום תוכיפדיה
האכלת יד - קוקטייל וגרינצ'יק - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: שאלות ותשובות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: גידול תוכים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: האכלת יד - קוקטייל וגרינצ'יק (/showthread.php?tid=2613)

עמודים: 1 2 3 4 5 6


האכלת יד - קוקטייל וגרינצ'יק - A.Z - 03-06-2021

שלום
יש לי שני גוזלים אחד קוקטייל ואחד גרינצ'יק , קוקטייל בן 3 שבועות-חודש,  וגוזל גרינצ'יק בן חודש ושבועיים, ויש  בעיית עיכול עם הקוקטייל , הגרינצ'יק בסדר גמור ,אני מאכיל את שניהם באותה צורה , והם נמצאים באותה אומנת, יש לי דייסה פיסטקוס זה טוב? הטמפרטורה של הדייסה 38-40 מעלות כפי שוטרינר אמר  זה בסדר? הטמפרטורה באמונת 34 ,המינון של הדייסה זה 25% דייסה והשאר מים זה בסדר? ניסיתי לתת לו טיפול תה קמומיל ולא עזר... מה אני יכול לעשות?


RE: האכלת יד - צבי דגן - 03-06-2021

כל המותגים של הסיידות כמעט זהות ואם יש בעיה צריך לחפש אותה במקום אחר.
הטמפרטורה באומנת צריכה להיות בה
  • תאם לגיל הגוזל, עיין בטבלה הזו: 
    [Image: OQ61bUg.jpg]
  • היחס בין המים לבין אבקת הדייסה הוא בהתאם להוראות היצרן, זה קצת שונה מיצרן אחד לאחר.
    הינה גודמה:
    [Image: YqNfO8b.jpg]
  • אם לגוזל יש כוויה בלוע, בוושט, בזפק או בהמשך דרכי העיכול, צריך לבקר אצל ווטרינר.
  • אם יש פטריות בפה ובגרון ובהמשך דרכי העיכול, צריך להשתמש בניסטטין, משיגים אותו על ידי מרשם רופא או וטרינר.
    [Image: 2J0zrIA.jpg]



RE: האכלת יד - צבי דגן - 03-06-2021

עשרת הדברות/החוקים/הכללים להאכלת-יד מוצלחת:
  1. שמור על ניקיון אזור האכלה וכלי האוכל, רחץ ידיים בטרם שאתה ניגש להאכיל.
  2. דאג שהגוזל יהיה בסביבה חמה ובטמפרטורה שמתאימה לגילו (ראה טבלה למטה).
  3. השתמש במזון טרי, לעולם אל תשמור מזון להאכלה נוספת גם אם רובו נשאר בכלי, יש להכין דייסה חדשה לכל ארוחה.
  4. האכל את הגוזל בזהירות, תהיה מסונכרן ומתוזמן לתנועות האינסטינקט שלו מעלה מטה, זכור שפזיזות יתר עלולה לגרום לחנק ולכניסת המזון לריאות (מה שנקרא "הקדמת הקנה לוושט").
  5.  השתמש במד-טמפרטורה כדי לבחון את רמת החום של המזון המוגש בדיקה ביד היא שגוייה ולא נותנת תוצאה נכונה. 
  6. הימנע מחימום המזון במיקרוגל, לעיתים נוצרים גושים קטנים שאוגרים חום ועלולים לגרום לכוויה בפה בוושט או בזפק.
  7. לעולם אין להאכיל גוזל שיש לו מזון בזפק מהאכלה הקודמת, יש להמתין עד שהזפק מתרוקן.
  8. השתמש בהוראות היצרן של אבקת הדייסה הרשומות ע"ג האריזה, ערבב נוזל ודייסה ביחס שמצוין ע"ג האריזה, ערבב היטב והשהה את הדייסה למשך כחצי דקה וערבב שוב, בדוק סמיכות לפני ההאכלה.  
  9. דאג שהגוזלים בקופסה אחת יהיו בגודל אחיד (פחות או יותר), שים לב: גוזל גדול וחזק עלול לפגוע בגוזל קטן וחלש ממנו.
  10. רצוי שלא לשנות את סוג הדייסה, אבל אם נאלצה  - עשה זאת בהדרגה תוך ערבוב שני הסוגים ובאופן הדרגתי להעלות את המינון של הדייסה החדשה. כך תעשה במשך כ-3 ימים ורק אז לעבור - אל החדשה.



RE: האכלת יד - A.Z - 03-06-2021

אין לגוזל כוויה כי אף פעם לא האכלתי אותו דייסה מעל 40 מעלות, אני חושב שזה זפק מחמיץ , אבל נשאר לו ממש קצת בזפק, ממש קצת אבל לא מתעכלים , הזפק לא נפוח בכלל...
יש לי ניסטטין , אבל אני לא יודע אם יש לו פטריה , כי אני לא יודע איך נראית פטריה גם לא מצאתי תמונות באינטרנט, יש תמונה או דרך לזהות?


RE: האכלת יד - צבי דגן - 03-06-2021

אם יש פטריה היא נמצאת בפנים ולא תראה אותה.
תן לו ניסטטין.


RE: האכלת יד - A.Z - 03-07-2021

תודה רבה רבה, עוד שתי שאלות , האם צריך לשים את הדייסה במקרר?  זה קופסה סגורה כמובן,
ואם אני עובר לדייסה אחרת , איך לעבור? לערבב קודם שתי הדייסות ביחד?


RE: האכלת יד - צבי דגן - 03-07-2021

אתה בטח מתכוון לאבקה (ולא לדייסה עצמה), כדאי לשמור במקרר.
וגם כדאי מאוד לשים לב לתאריך התפוגה.
מה מצבו של הגוזל, הוא התחיל לאכול יותר טוב?
למה אתה רומה לעבור לדייסה אחרת?


RE: האכלת יד - A.Z - 03-08-2021

ברור שאני מתכוון לאבקה , לא שומר דייסה אחרי שאני מכין אותה מה שנשאר זורק לפח..
נתתי לגוזל עוד פעם קמומיל , ואחרי זה מים עם  נסטטין , ואחרי זה דייסה ממש נוזלית עם ניסטטין, כמובן חיכיתי בין זה לזה שהוא יעכל, הוא עיכל את האוכל שהיה לו בזפק...
אני מחליף לדייסה אחרת כי שמתי לב שהפיסטקוס אחרי שאני מערבב אותה עם מים , אם אני משאיר אותה לדקה אז הדייסה נשארת למטה והמים עולים למעלה , ולא משנה כמה טוב אני מערבב אותה,  וכשנתתי לגוזל מים עם ניסטטין ראיתי אשכרה שהמים בזפק שלו נמצאים למעלה והדייסה למטה, גם אחרי שאני עושה לו עיסוי בזפק , ראיתי את זה יותר מפעם אחת גם שהאכלתי אותו דייסה גם כשהוא קיבל מים עם ניסטטין, אני יודע שהדייסה יותר כבדה מהמים אבל לא כל כך מהר זה אמור לקרות, מה שלא קורה לי עכשיו עם ה- A21, גם לא בתוך הקערה, אז יכול להיות שפיסטקוס לא מתאימה לקוקטיילים , הגרינצ'יק כן היה מעכל אותה...


RE: האכלת יד - צבי דגן - 03-08-2021

זו הפעם הראשונה שאני שומע שהאבקה לא מתערבבת עם המים החמים באופן מושלם.
בדקת שהאבקה עדיין בתוקף?


RE: האכלת יד - A.Z - 03-08-2021

כן בטח