פורום תוכיפדיה
שיכון שני זני תוכים בכלוב אחד זני תוכים - גרסה מובנת להדפסה

+- פורום תוכיפדיה (https://tukipedia.com)
+-- פורום: חומרי עזר למגדל (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=13)
+--- פורום: מאמרים וכתבות (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=18)
+---- פורום: גידול, טיפול, החזקה, אביזרים (https://tukipedia.com/forumdisplay.php?fid=29)
+---- אשכול: שיכון שני זני תוכים בכלוב אחד זני תוכים (/showthread.php?tid=243)



שיכון שני זני תוכים בכלוב אחד זני תוכים - רותם_N55 - 03-24-2018

[Image: JiDUy1t.jpg]
שיכון שני סוגי תוכים בכלוב אחד/ רותם_N55

הדעות חלוקות לחלוטין בסוגייה זו אך למרות הכול מגדלים רבים פועלים כך, האם הם טועים?
את התשובה לשאלה זו, ועוד הרבה אחרות, תוכלו למצוא במאמר זה.

[Image: RA3eHiP.gif]קודם כול קצת רקע כללי לגבי התוכים בטבע
בטבע כידוע התוכים חיים בלהקות שלעיתים מגיעות גם למאות פריטים בכל להקה, מכאן שהתוכי הוא יצור חֶבְרָתִי מאוד וכול הזמן יחפש את בעליו ויראה בהם חלק מלהקתו וינסה למשוך את תשומת ליבו, בהנחה שהוא הואכל מגיל צעיר על ידי בני אדם (האכלת יד).
תוכי שחי לבד, בין אם הוא חי בלי בני אדם ובין אם הוא חי ללא תוכי נוסף הוא ללא ספק תוכי אומלל לחלוטין!!  

[Image: RA3eHiP.gif]חלק מהאפיינים של בעלי חיים חברתיים
[Image: AS000EF.gif] הפרטים מאורגנים בחברה, לפי ההבדלים ביחסי כוחות בין פרטים שמנצלים את המשאבים המשותפים, שלהם ולפי מעמדם בלהקה, מה שנקרא בפי החוקרים מדרג חברתי.
[Image: AS000EF.gif] בשל חשיבות הנוצות משקיעים כל העופות זמן בסירוקן וסידורן.
[Image: AS000EF.gif] ה"סינוץ" הוא מרכיב חברתי חשוב.
[Image: AS000EF.gif] ההיררכיה החברתית ניתנת לשינוי - בעלי חיים חברתיים שקשורים זה לזה בקשרים חברתיים, יכולים לראות בבן אדם את החוליה הגבוהה ביותר בשרשרת השליטה, כלומר בן אדם ממלא את תפקיד ה"מנהיג" במקום אחד הפרטים בלהקה.
[Image: AS000EF.gif] ניתן לחזק את הקשר של האדם עם בעלי-החיים.
[Image: RA3eHiP.gif]אחרי שקצת דנו בנושא הרקע הכללי נתמקד כעת בנושא המאמר עצמו: "שיכון שני סוגי תוכים בכלוב אחד".
[Image: eWuV86e.gif] מגדלים רבים פועלים כך ממגוון סיבות, לדוגמא: הבעלים של התוכי, רוב שעות היום בעבודה ולכן לא רוצה שהתוכי יהיה לבד, מחסור למיקום בבית לכלוב נוסף, תקציב שלא מספיק לכלוב נוסף, רצון טוב להוסיף לתוכי חבר חדש לחיים. אלה הן הסיבות העיקריות.

[Image: eWuV86e.gif] אבל למרות כול הרצון הטוב של המגדל לפעמים התוכי יעדיף לחיות לבד בכלוב וההפך, לעיתים זה קשור לזן עצמו של התוכי ולפעמים גם לאופיו. חשוב לזכור שמעשה כזה עלול להוביל להידרדרות משמעותית בחיברת התוכי, מכיוון שהתוכי יתרכז יותר בשותפו החדש לכלוב ופחות ייצור קשרים איתנו.

[Image: eWuV86e.gif] אחרי שכבר החלטנו שאנו רוצים להביא תוכי נוסף ולשכנו עם התוכי שלנו בכלוב אחד יש לוודא שהכלוב גדול דיו לשניהם, בין אם אלה שתי ארות ובין אם אלה שני תוכונים.

[Image: eWuV86e.gif] שנית יש לוודא שלכול תוכי יש ענף משלו (עליו הוא עומד) ורצוי גם כלי אוכל משלו.

[Image: eWuV86e.gif] אחר כך יש לתאם תכונות וגודל, יש תוכים כמו הג'אקו למשל שלדעתי יעדיפו להמשיך לחיות רק עם בעליו ועם נתעקש ולמרות זאת נוסיף עוד תוכי למרות שהג'אקו אינו מעוניין בכך יכולה בקלות לצוץ בעיה של מריטת נוצות (שמאוד שכיחה אצל הגאקואים).

[Image: eWuV86e.gif] עוד תוכים שיוכלו לפתח בעיות ולא יעדיפו לגור עם תוכי נוסף הם דווקא מהתוכים הגדולים: ארה, קקאדו, ג'אקו, כפי שהזכרנו קודם, ואקלקטוס אשר אצלהם החברת (כמובן, בהנחה שהם מחוברתים) היא בדרך כלל הרבה יותר טובה והתוכי נקשר לבעליו הרבה יותר מאשר החיבור עם תוכים קטנים ובינוניים שלדעתי ישמחו יותר לגור עם תוכי נוסף בכלוב, כול עוד אתם לא מפסיקים וממשיכים להוציא את התוכים מהכלוב ולשחק איתם.

[Image: eWuV86e.gif] אבל אם כבר החלטנו על שיכון זן גדול עם זן נוסף עדיף ללכת על עוד זן גדול שיתאים בגודלו לתוכי שלנו, משל: ג'אקו עם אמזונה, ג'אקו עם אקלקטוס, ארה עם קקדו, קקדו עם ג'אקו וכו... וזאת משום שאם נשכן שני תוכים שלא מתאימים בגודלם, נניח ארה ותוכון, הם לא יסתדרו יחד משום שארה יכולה, ביום בהיר אחד להתעצבן על התוכון שנגע לה בכלי האוכל וכמובן נשיכה כזו של ארה על ראשו של התוכון תוביל למוות מיידי של התוכון. ושוב אני חוזר, ללא ספק יתכן גם חיבור טוב בין סוגים שונים אצל התוכים הגדולים כי יש פה שאלה של אופי הפרט הבודד של התוכי עצמו ולא רק אופי הסוג. במקרה כזה בדרך כלל החבורת נפגעת.

[Image: eWuV86e.gif] דעתי בנושא זה היא "טובים השניים מן האחד". תמיד לא משנה אם הם מסוגים שונים, כי אז בזמן שאנחנו בבית הספר או בעבודה אנחנו הולכים בראש שקט שהתוכי לא לבדו ויש לו חבר לדבר איתו  ולשחק איתו.
ובמקרה שיש בבעלותנו תוכי קטן למשל תוכון ואנו רוצים לצרף לו בכלוב עוד זן תמיד נלך על הקטנים ומקסימום בינוניים למשל: קוקוטיל, פסיפק, תוכון אנגלי וכדומה.


[Image: eWuV86e.gif] במקרה שיש לנו תוכי בינוני, נניח סנגל, נְשַׁכֵּן אותו עם תוכים בינוניים ודומים לו בגודל למשל: מאייר, קוניורים, דררה ואפשר אפילו קצת יותר גדולים למשל פיונסים ואפילו ג'אקואים עקב כך ששניהם מאותה המשפחה וגם מאוד דומים ומזכירים זה את זה בתכונותיהם אבל תהליך שכזה (חיבור של מאייר או סנגל) צריך להיות יותר מתוכנן ואנו צריכים להיות הרבה יותר ערניים כי למרות התכונות הזהות יש פה גם קריטריון של גודל, אם הג'אקו "יתעצבן" על הסנגל או המאייר הוא בקלות יכול לפגוע בהם קשות עם מקורו החזק. אבל אם תהליך כזה עבר בהצלחה התוכים יהנו  לחיות ידיו עקב תכונותיהם הזהות (רגועים יותר, שקטים, אוהבים הרבה תשומת לב מבעליהם וכו').
שילובים כאלה, עדיף שיעשו כשהתוכים צעירים, אז הם פחות תוקפניים, והם מתרגלים אלה לאלה, ביתר קלות.


[Image: eWuV86e.gif] לאחר שכבר קנינו את התוכי החדש יש לעשות את התהליך באופן איטי והדרגתי ולא אינטנסיבי.
יש למקם את הכלוב של התוכי החדש בסמוך לכלוב של התוכי שלנו למשך כמה שבועות ומידי פעם להוציא אותם באותו הזמן. אחרי שרואים שהם מסתדרים טוב ואין בעיית תוקפנות של אחד התוכים אפשר להכניס את שניהם לכלוב משותף ולא להפסיק לעקוב אחריהם שלא יקרה אסון שאחד התוכים יהרוג את שותפו לכלוב.
אם האיחוד, של שני התוכים, עבר בהצלחה נוכל לראות אחרי כמה חודשים את שני התוכים כבר מסדרים זה עם זה.
מזל-טוב התהליך יסתיים בהצלחה וללא ספק התוכים מאושרים, אנחנו מאושרים, שמחה הדדית חייכן

[Image: 2Hk2iJw.jpg]